Ексклюзивы
четверг, 20 ноября 2008 18:42

На балу студенти зібрали дев"ять тисяч гривень

На балу студенти зібрали дев"ять тисяч гривень

50-річний Юрій Мазур, начальник штабу цивільної оборони Полтавського університету споживчої кооперації України, танцював вальс на студентському благодійному балу в понеділок із донькою Анжелікою. Вона навчається в педуніверситеті.

— Забув трішки танець, — витирає хустинкою піт із чола. — Донька допомогла пригадати. Коли вчився в Полтавському зенітно-ракетному училищі, у нас були гарні офіцерські бали. Усі залюбки танцювали.

На благодійний бал запросили членів студентського самоврядування 24 вишів Полтави. Ще були представники колегії Всеукраїнської студради із різних міст України.

У бальних сукнях і туфлях студентки під"їжджають на таксі до виставкової зали міського Будинку культури. Іде дощ. Переступаючи калюжі, дівчата із кавалерами заходять у залу. Поправляють зачіски, макіяж.

— Зранку зробила зачіску в перукарні нашого університету, — каже студентка Полтавського факультету Київського університету культури Тетяна Чехова, 18 років. Стоїть у салатовій сукні під руку зі своїм танцювальним партнером Іллею Гайдуком, 18 років. — Потім півтори години репетирували разом з іншими постановку вальсу, правильної ходи. Ми професійно займаємося бальними танцями, тому нам було нескладно.

За прокат сукні Тетяна заплатила 400 грн.

На бал можна було потрапити за запрошеннями. Біля входу в залу дівчина в білій вечірній сукні нервується, кричить у мобільний телефон:

— Інка, ти шо, забула прігласітєльні? Бери таксі й вертайся, ми тобі гроші віддамо! От дура! Ну як можна було їх забути! Ми ж тепер не вспіємо!

Запрошення на бал коштувало 30 грн.

— Таким чином ми зібрали дев"ять тисяч гривень, — розповідає заступник студентського мера Полтави Олена Клепач. — Вони будуть перераховані міській дитячій лікарні для придбання двох електрокардіографів. Ще в окрему скриньку збираємо кошти на лікування Богдана Самсонова з університету споживчої кооперації. У нього онкозахворювання, і він зараз проходить курс хіміотерапії у Києві.

Студентський бал відкриває міський голова Андрій Матковський, вітає із Міжнародним днем студента.

Студенти танцюють приблизно годину. Потім вибирають короля та королеву балу — Ірину Броннікову та Віталія Шембарьова із Полтавського нафтового геологорозвідувального технікуму. На думку журі, вони танцювали найкраще. Дівчині та юнаку одягають на голови по діадемі. Закінчується вечір фуршетом, на якому студенти п"ють шампанське із цукерками та фруктами.

Сейчас вы читаете новость «На балу студенти зібрали дев"ять тисяч гривень». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть