Ексклюзивы
четверг, 11 марта 2010 19:45

"Сандора" нагороджує переможців

 

Конкурс запитань читачів "Газети по-українськи" до компанії "Сандора" закінчився. Його переможцем стала киянка Надія Стороженко.

Її запитання було визнане найкращим. Редакція вітає Надію і дарує їй ящик соків від "Сандори". У читачів "Газети по-українськи" накопичилися близько сотні запитань до компанії. На найпоширеніші з них відповідає начальник відділу розробки нових продуктів компанії "Сандора" Галина Приходько.

Що означає назва "Сандора"? Із чим пов"язане її походження?

— Етимологія слова "сандора" має давнє коріння і глибокий зміст. За легендою, у давнину люди уклали з Богом священний договір — сандору, дякуючи за те, що він допоміг людям вибратися з пустелі та звільнив їх. Українською мовою слово перекладається як згода, мир, співдружність однодумців.

На скільки соки "Сандора" якісні?

— Компанія "Сандора" працює на українському ринку вже понад 14 років, є номером один за виробництвом і продажами соків і нектарів, здобула довіру споживачів завдяки високій і незмінній якості продукції. У виробництві ми використовуємо тільки сировину найвищої якості, найсучасніше обладнання і технології. Крім того, усі наші працівники — професіонали своєї справи.

Які вітаміни містять продукти компанії "Сандора"?

— Наше підприємство виготовляє великий асортимент продукції на будь-який смак: цитрусові, екзотичні, ягідні, овочеві напої тощо. Тож, вітамінна абетка різниться залежно від виду фруктів чи овочів, з яких виготовлений той чи інший сік.

З якого регіону України постачають сировину для виготовлення соків?

— Асортимент компанії "Сандора" великий. У ньому широко представлені продукти як українського походження, так і закордонного. Тому компанія орієнтується у виборі постачальника сировини перш за все на те, чи дотримується він суворих вимог до наших стандартів якості, наскільки добра в нього сировина і чи надійний він. Безумовно, ми максимально намагаємося використовувати продукт українського походження, але, на жаль, в Україні не вирощують, наприклад, екзотичні фрукти. Ще одна причина — неврожай певних років тих чи інших фруктів в Україні. Тому, щоб не припиняти виробництво улюблених українськими споживачами напоїв, ми змушені купувати деяку сировину за кордоном.

Чи не завдає шкоди сік "Сандора"?

— Усі соки та нектари, які виробляє компанія "Сандора", — натуральні, високоякісні, безпечні та корисні. У них немає ані консервантів, ані штучних барвників. Виробляють їх із найкращої високоякісної сировини, на найсучаснішому обладнанні. Тому вони дуже корисні.

Яка користь від нектару? Чи шкідливий він для організму?

— Насправді, нектар так само корисний і насичений мікроелементами та вітамінами, як і стовідсотковий сік. Річ у тому, що не зі всіх овочів і фруктів можливо зробити сік. Наприклад, спробуйте зробити його із банану, абрикосу, персика чи манго — ви отримуєте пюре, яке зможете їсти ложкою. Сік із лимону, вишні або смородини настільки кислий, що його неможливо та й некорисно пити в первинній консистенції. Що ж робити? Прекрасна альтернатива — нектар. Нектар — це соковий продукт, до складу якого входить 25–50 відсотків фруктової частки (соку) залежно від виду фрукту. Це — основа, а решта — цукровий сироп. Наприклад, дітям рекомендовані нектари, які більш м"які, ніжні та менш кислі.

Чи можна вживати соки дітям 3–4 років і чи існують обмеження в кількості?

— Соки "Сандора" можна давати дітям уже з 3 років. Однак ми рекомендуємо наймолодшим нашим споживачам — дітям від 1 року — спеціальну лінію соків "Сандорик". Бо вона розроблена для дитячого організму та має не тільки збалансований смак, але і збагачена комплексом необхідних дітям вітамінів.

Чи можлива алергічна реакція на соки?

— Можлива, якщо у вас є алергічна реакція на окремий фрукт чи овоч, який входить до складу продукту. Наприклад, якщо у вас алергія на цитрусові, вам не слід пити апельсиновий, грейпфрутовий сік, чи мультивітамінний нектар із вмістом цитрусових.

Мій кіт любить пити соки. Чи не зашкодить це йому?

— Ні, соки — це натуральний і корисний продукт. У них багато вітамінів і мікроелементів, корисних як для людини, так і для тварин.

Фрукти, які ви використовуєте для соків, попередньо обробляють хімічними речовинами для продовження їх строку зберігання?

— Ні, це не потрібно при сучасному асептичному виробництві соків.

Чи використовуєте ви генетично-модифіковані продукти?

— Ні, не використовуємо. Крім того, ми вимагаємо від постачальників сировини офіційних підтверджень відсутності ГМО в сировині.

Також зразки сировини ми відправляємо на додаткове тестування до Київського інституту екогігієни імені Медведя, ретельний контроль проводять і лабораторії наших виробництв.

Чи використовуєте при виготовленні соків барвники? Якщо так, то які? Як вони впливають на організм?

— Ні, ми їх жодним чином не використовуємо, тому що використання барвників при виготовленні соків, нектарів і морсів заборонено законодавством України, якого ми ретельно дотримуємося. Харчові, безпечні для організму людини барвники, можуть входити в незначній кількості до складу тільки сокових напоїв.

Чи задіюєте при зберіганні консерванти?

— Ні, і ще раз ні! Окрім того, використання консервантів економічно невигідно для сучасних процесів виробництва. У нашому новітньому виробництві використовуємо асептичний метод, при якому продукт виробляється в стерильних умовах, на стерильному обладнанні без доступу кисню. Він розливається в асептичну упаковку, тому і зберігається достатньо довго в закритому стані.

Соки "Сандора" можна давати дітям уже з трьох років

Упаковка під сік містить шкідливі речовини для організму?

— Ні, всі речовини, які входять до складу упаковки, цілком безпечні для організму людини та пройшли ряд досліджень як за кордоном, так і в нашій країні.

На упаковках соку приклеєний ковпачок. Чи шкідливий клей, що використовуєте, для людини. Як контролюєте, щоб клей не потрапив у сік?

— Виробництво соків — це складний високотехнологічний процес, в якому всі етапи виробництва максимально автоматизовані. Можливо здивує цей факт, але навіть механізм наклеювання ковпачків — повністю автоматичний процес. Слід зазначити, що до станції наклеювання ковпачків пакет із соком приходить уже герметично закупорений зі стерильним продуктом усередині, отже клей при наклеюванні ковпачка не може потрапити в сік. Крім того, на виробництві використовують спеціальний клей, дозволенний у харчовій галузі.

Протягом якого часу можна зберігати соки при кімнатній температурі, без холодильника?

— Якщо пакет соку не відкритий, то асептична упаковка дає можливість зберігати сік у кімнатній температурі впродовж одного року, як і вказано на упаковці. Але якщо сік відкритий, то слід зберігати його в холодильнику не більш як три доби.

Кажуть, що сік у відкритій пачці через два-три дні змінює свої властивості, його вже не можна пити. Чи це так? Чому це відбувається і чи псуються соки "Сандора" протягом трьох днів після відкриття упаковки?

— Будь-який сік — це природний живий продукт, тому безумовно через три доби після відкриття при контакті з середовищем він починає змінювати свої властивості. Це свідчить перш за все про те, що в цьому напої немає консервантів.

Чула, що у відкритому соці, котрий стоїть у холодильнику, заводиться грибок. Це правда?

— На підприємстві сік при розливі в упаковку пастеризується. Пастеризація дозволяє вбити згубну для нього мікрофлору. Але коли ви відкриваєте сік, він контактує з повітрям, в якому є бактерії, які живуть навіть у холодильнику. Грибок — це спори плісняви, які теж є бактеріями і для яких сік — сприятливе середовище для розмноження. Тому через декілька днів після відкриття соку в ньому може почати розвиватися пліснява. Цей факт свідчить ще і про те, що в цьому продукті немає консервантів.

Чому у вас немає соку без цукру?

— Це неправильне зауваження. У стовідсоткові соки, які виробляє наша компанія, не додають цукор. Таких соків багато в асортименті "Сандори". Цукровий сироп додають у нектари і в деякі соки з м"якоттю для поліпшення смакових властивостей продукту.

Чому в томатні соки вашої торгової марки додають сіль?

— Для покращення смакових якостей цього продукту. Численні тести смакових побажань споживачів свідчать про те, що томатний сік, трохи приправлений сіллю, набагато смачніший.

Які фрукти входять у сік "Мультифрукт"?

— Усі складові того чи іншого продукту зазначені на упаковці. До складу мультифруктового нектару "Садочок" входять соки з яблук, апельсину, ананасу, лимонів, бананове та абрикосове пюре, соки з мандаринів, лайму, пюре з манго, гуави, моркви.

Колись куштувала бананово-полуничний нектар компанії "Сандора". Сподобався смак, але купувати не ризикую, тому що не уявляю, як із бананів можна отримати сік чи нектар. Розкажіть як його роблять, і наскільки він корисний?

— Звичайно з бананів не виробляють сік, але з нього роблять бананове пюре, в яке потім додають цукровий сироп і трохи лимонної кислоти для збалансованого смаку. Так ми робимо банановий нектар "Сандора".

Яка частка натурального соку в преміум-нектарі "Сандора-гранатовий"? Надпис "100 відсотків джус" не викликає довіри.

— Перш за все "Сандора Ексклюзив гранат" є 100-відсотковим соком, а не нектаром. Можете бути впевненими: все, що написано на упаковці, повністю відповідає дійсності. Крім того, гранатовий сік серії "Сандора Ексклюзів" — є особистою гордістю компанії, тому що на українському ринку він є дійсно еталоном гранатового соку, який виготовлений з дорогих, високоякісних і найсмачніших у світі перських гранатів. Цей факт підтвердив уже вдруге центр незалежних споживацьких експертиз "Тест", у дослідженні якого гранатовий сік марки "Сандора Ексклюзив" "Персидський гранат" отримав найвищу оцінку — "відмінно".

Мене цікавить, чи є в продажу натуральні соки? Хто їх виробник?

— Усі відомі на українському ринку виробники виробляють натуральні соки, із натуральної високоякісної сировини.

Скажіть, яку позицію займають соки "Сандора" на світовому ринку?

— Пріоритетним напрямком роботи компанії "Сандора" є український ринок. Тому левова частка продукції, яку виробляє компанія, спрямована на українського споживача. Але також товариство "Сандора" є найбільшим соковим експортером нашої країни. Компанія експортує 15 відсотків своєї продукції, що складає більш як 60 відсотків всеукраїнського експорту соків. Продукція компанії представлена в понад 20 країнах світу: США, Великобританія, Німеччина, Швеція, Ізраїль, Греція, Польща, Канада, а також у країнах ближнього зарубіжжя — у Росії, Білорусі, Молдові, Литві, Латвії, Естонії, Азербайджані, Вірменії, Грузії, Казахстані, Киргизстані, Туркменії та Таджикистані.

Яка кількість соку та нектару "Сандора" виготовляється за добу? Який обсяг виробництва?

— Проектна сукупна потужність підприємств компанії "Сандора" — близько 1,5 мільярда пакетів соків і сокової продукції на рік. Загальна добова продуктивність компанії "Сандора" складає понад 4 мільйони пакетів.

Чи очікується випуск нових ліній продукції компанії "Сандора"?

— Компанія "Сандора" — це відомий новатор на соковому ринку, тому ми постійно працюємо над розробкою нових смаків. І скоро обіцяємо порадувати наших споживачів цікавими продуктами.

Сейчас вы читаете новость «"Сандора" нагороджує переможців». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть