Ексклюзивы
четверг, 11 декабря 2008 19:34

Телят не вигідно продавати м"ясникам

51-річна Олександра Загоруйко із селища Великий Любінь Городоцького району наприкінці березня цього року придбала тритижневе теля. До грудня годувала, планувала продати місцевим м"ясникам.

— Тепер із чоловіком вирішили для себе на Різдвяні свята зарізати. Невигідний для селян м"ясний бізнес, — скаржиться Олександра Петрівна.

Коли господиня купила теля, воно важило 30 кг. Віддала 750 грн. Викликала сільського ветеринара, щоб зробив щеплення. За вакцину заплатила 50 грн.

— Телятко в такому віці добре годувати молоком, — веде далі Загоруйко. — Та в нас немає корови, а купувати для нього молоко — дорого. Одразу годувала його запареним насінням льону. Літр на ринку коштує 6 гривень. Цього вистачало на три дні. У тиждень на льон йшло 13 гривень. Крім цього, пшеничною крупою та чорним хлібом годувала.

Щодня теля з"їдало кілограм крупи та півхліба. На це господиня витрачала 4 грн. За дев"ять місяців на корм теляті Загоруйко витратила більш як 1000 грн. Крім того, тварина їла яблука, кормові буряки, картоплю. Їх господиня виростила на городі. Траву косили в полі.

Улітку тварина занедужала. Послуги ветеринара та ліки обійшлися у 50 грн.

— Підрахували, за дев"ять місяців із гаманця пішло 1850 гривень, — каже Загоруйко. — Теля важить майже 80 кілограмів. Думали, продамо та щось заробимо. Стільки ж працювали біля нього! А м"ясник за кіло живої ваги платить 22 гривні. За нашого бичка 1750 гривень пропонував. Відмовилися. Невідомо, яке м"ясо на ринку купуємо. А тут сто відсотків натуральне — без грама хімії. Хай хоч діти доброго м"яса з"їдять.

На ринку кілограм яловичини коштує 38–45 грн.

Сейчас вы читаете новость «Телят не вигідно продавати м"ясникам». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть