Ексклюзивы
понедельник, 20 октября 2008 14:12

Затриманого активіста "Тризуба" оштрафували на 160 гривень

14 жовтня активісти всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери спалили радянський і фашистський прапори біля пам"ятника Леніну в Полтаві.

— Акція з 20 чоловік "Тризуба" і майже десяти її прихильників була спланована. Я — організатор, — розповідає командир Полтавського загону "Тризуб" Ігор Загребельний, 20 років. Він — студент третього курсу історичного факультету Полтавського педуніверситету. — Після панахиди біля хреста українським козакам колона рушила до пам"ятника Ленінові. Там спалили прапори. Щоб привернути увагу громадськості, спробували намалювати на постаменті слово "кат".

Для цього обрали члена "Тризуба" 25-річного Сергія Нікуліна з Кривого Рогу. Він одружений, раніше не судимий, працює на гірничозбагачувальному комбінаті у своєму місті. Біля пам"ятника міліціонери раніше встановили приховану відеокамеру. В Октябрському райвідділі на моніторі побачили групу людей.

— О 17.45 до пам"ятника наблизився хлопець у капюшоні. З кишені дістав балончик із фарбою. Устиг намалювати на постаменті лінію завдовжки 8 сантиметрів, як два міліціонери його схопили, — розповідає Юрій Сулаєв з обласної міліції.

Ще затримали чотирьох членів "Тризуба" та представника спілки політв"язнів та репресованих.

— Хлопці просто стояли під пам"ятником. При них були документи, але їх відвезли у відділок для з"ясування особи, — зауважує Загребельний. — Там у них узяли відбитки пальців, сфотографували й відпустили.

Сергія добу тримали під арештом. Засідання суду за два дні переносили кілька разів, тому він не дочекався вироку й поїхав додому. 16 жовтня Нікуліна оштрафували на 160 грн.

Сейчас вы читаете новость «Затриманого активіста "Тризуба" оштрафували на 160 гривень». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть