понеділок, 20 жовтня 2008 14:12

Затриманого активіста "Тризуба" оштрафували на 160 гривень

14 жовтня активісти всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери спалили радянський і фашистський прапори біля пам"ятника Леніну в Полтаві.

— Акція з 20 чоловік "Тризуба" і майже десяти її прихильників була спланована. Я — організатор, — розповідає командир Полтавського загону "Тризуб" Ігор Загребельний, 20 років. Він — студент третього курсу історичного факультету Полтавського педуніверситету. — Після панахиди біля хреста українським козакам колона рушила до пам"ятника Ленінові. Там спалили прапори. Щоб привернути увагу громадськості, спробували намалювати на постаменті слово "кат".

Для цього обрали члена "Тризуба" 25-річного Сергія Нікуліна з Кривого Рогу. Він одружений, раніше не судимий, працює на гірничозбагачувальному комбінаті у своєму місті. Біля пам"ятника міліціонери раніше встановили приховану відеокамеру. В Октябрському райвідділі на моніторі побачили групу людей.

— О 17.45 до пам"ятника наблизився хлопець у капюшоні. З кишені дістав балончик із фарбою. Устиг намалювати на постаменті лінію завдовжки 8 сантиметрів, як два міліціонери його схопили, — розповідає Юрій Сулаєв з обласної міліції.

Ще затримали чотирьох членів "Тризуба" та представника спілки політв"язнів та репресованих.

— Хлопці просто стояли під пам"ятником. При них були документи, але їх відвезли у відділок для з"ясування особи, — зауважує Загребельний. — Там у них узяли відбитки пальців, сфотографували й відпустили.

Сергія добу тримали під арештом. Засідання суду за два дні переносили кілька разів, тому він не дочекався вироку й поїхав додому. 16 жовтня Нікуліна оштрафували на 160 грн.

Зараз ви читаєте новину «Затриманого активіста "Тризуба" оштрафували на 160 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути