Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 19:45

Пошукова служба "ГПУ"

Пошукова служба "ГПУ"

Шукаєте рідних і близьких людей, колишніх однокласників чи одногрупників, з якими втратили зв"язок? Тоді надсилайте свої історії, фотографії до "Пошукової служби "ГПУ". Зазначте зворотну адресу, контактні телефони. Ми зв"яжемося з вами, коли людина відгукнеться.

Листи надсилайте на адресу: "Пошукова служба "ГПУ", Полтавська редакція "Газети по-українськи", вул. Гоголя, 20а, м. Полтава, 36011.

Якщо ви побачили знайоме прізвище, будь ласка, скажіть людині, яку шукають, чи повідомте в редакцію.

Поки що приймаємо оголошення про пошук людей на Полтавщині, Вінниччині та Львівщині.

Бараненко (дівоче прізвище — Колісник) Ніна Іллівна 1941 р. н. із села Солошине Кобеляцького району розшукує подругу Микитенко Ольгу Андріївну:

"З Олею ми в 1961–1964 роках навчалися в Полтавському сільськогосподарському технікумі на факультеті плодоовочівництва. Родом Оля була з села Аврамівка Хорольського району. Жила вона з мамою, яка працювала дояркою в колгоспі "Червона зірка". Я не один раз їздила до неї в гості, коли навчалися. Вона до мене приїжджала.

Не бачилися з дорогою для мене подругою 43 роки. Хочу з нею зустрітися".

Бикалович Іван Миколайович із села Іванівка Кобеляцького району шукає армійського друга Василя Філіпа:

"Я хочу знайти армійського друга з Полтавщини Василя Філіпа 1944–1945 р. н., з яким служив у військовій частині 01515 у селі Лямбир Саранської області колишньої Мордовської АСР. У нашу частину Василя призвали в 1970-му у віці 26 років. Він народився на Полтавщині і з Полтави був призваний. За його розповідями, військкомат дав йому відстрочку до 27 років, бо він у сім"ї був один і мав матір пенсійного віку. Коли вона померла, йому було 26 років. Василь став призивний, бо пільги для нього скінчилися. Уявіть собі, ми пацани 18–19-річні, а тут приходить на службу Василь із таким розривом у віці, настоящий "дєд". Я Василя розумів як людину і як міг підбадьорював. Ми з ним служили в другій автороті водіями, нас командування часто посилало в далекі відрядження в Ульяновськ, Пензу, Куйбишев, Оренбург. Відрядження нас зріднили й ми стали як брати.

За розповідями Василя, він на гражданці працював водієм автобуса чи то в Кобеляках, чи то на Козельщині.

Я на Полтавщину переїхав зі Львівщини у 2001 році. Мене весь час не покидає думка, що десь поряд знаходиться мій армійський друг Василь Філіп, з яким не бачилися 30 років".

Сейчас вы читаете новость «Пошукова служба "ГПУ"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть