Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 19:45

Пошукова служба "ГПУ"

Пошукова служба "ГПУ"

Шукаєте рідних і близьких людей, колишніх однокласників чи одногрупників, з якими втратили зв"язок? Тоді надсилайте свої історії, фотографії до "Пошукової служби "ГПУ". Зазначте зворотну адресу, контактні телефони. Ми зв"яжемося з вами, коли людина відгукнеться.

Листи надсилайте на адресу: "Пошукова служба "ГПУ", Полтавська редакція "Газети по-українськи", вул. Гоголя, 20а, м. Полтава, 36011.

Якщо ви побачили знайоме прізвище, будь ласка, скажіть людині, яку шукають, чи повідомте в редакцію.

Поки що приймаємо оголошення про пошук людей на Полтавщині, Вінниччині та Львівщині.

Бараненко (дівоче прізвище — Колісник) Ніна Іллівна 1941 р. н. із села Солошине Кобеляцького району розшукує подругу Микитенко Ольгу Андріївну:

"З Олею ми в 1961–1964 роках навчалися в Полтавському сільськогосподарському технікумі на факультеті плодоовочівництва. Родом Оля була з села Аврамівка Хорольського району. Жила вона з мамою, яка працювала дояркою в колгоспі "Червона зірка". Я не один раз їздила до неї в гості, коли навчалися. Вона до мене приїжджала.

Не бачилися з дорогою для мене подругою 43 роки. Хочу з нею зустрітися".

Бикалович Іван Миколайович із села Іванівка Кобеляцького району шукає армійського друга Василя Філіпа:

"Я хочу знайти армійського друга з Полтавщини Василя Філіпа 1944–1945 р. н., з яким служив у військовій частині 01515 у селі Лямбир Саранської області колишньої Мордовської АСР. У нашу частину Василя призвали в 1970-му у віці 26 років. Він народився на Полтавщині і з Полтави був призваний. За його розповідями, військкомат дав йому відстрочку до 27 років, бо він у сім"ї був один і мав матір пенсійного віку. Коли вона померла, йому було 26 років. Василь став призивний, бо пільги для нього скінчилися. Уявіть собі, ми пацани 18–19-річні, а тут приходить на службу Василь із таким розривом у віці, настоящий "дєд". Я Василя розумів як людину і як міг підбадьорював. Ми з ним служили в другій автороті водіями, нас командування часто посилало в далекі відрядження в Ульяновськ, Пензу, Куйбишев, Оренбург. Відрядження нас зріднили й ми стали як брати.

За розповідями Василя, він на гражданці працював водієм автобуса чи то в Кобеляках, чи то на Козельщині.

Я на Полтавщину переїхав зі Львівщини у 2001 році. Мене весь час не покидає думка, що десь поряд знаходиться мій армійський друг Василь Філіп, з яким не бачилися 30 років".

Зараз ви читаєте новину «Пошукова служба "ГПУ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути