Ексклюзивы
четверг, 30 октября 2008 15:06

Микола Долина захопив свій колишній кабінет

Микола Долина захопив свій колишній кабінет

28 жовтня відправлений у відставку президентом України Віктором Ющенком голова Новосанжарської райдержадміністрації 52-річний Микола Долина повернувся на роботу та самовільно зайняв власний кабінет. Рішення про його поновлення на посаді президент не ухвалював. Три місяці тому Ющенко прийняв відставку голови Новосанжарської райдержадміністрації. Депутати місцевої райради перед тим тричі висловлювали йому недовіру.

— Долина не писав заяву на звільнення. Тому вирішив, що рішення президента є незаконним, — розповідає заступник голови Новосанжарської райради Борис Федоренко, 38 років. — Хоча в Конституції чітко написано — президент приймає звільнення. Заява для цього не потрібна.

Федоренко переказує, у вівторок о 7.30 Долина, який три місяці не був на роботі, прийшов у свій колишній кабінет та попросив його залишити виконуючого обов"язки голови адміністрації Віктора Куця. Той послухався. Наступного дня Куць пішов на лікарняний.

— Припускаємо, на нього чинить тиск область, — говорить Федоренко. — У суді, який був 29 жовтня, у нас склалося враження, що суддя прийняв рішення заздалегідь. Він навіть не слухав дебатів. За півгодини після завершення слухання справи оголосив, що рішенням суду недовіру депутатів скасовано.

Заступник голови райради каже, влада району із Миколою Долиною співпрацювати не буде. 5 листопада, коли рішення суду видадуть на руки, подаватимуть апеляцію.

— Районні депутати обурюються, в якій державі ми живемо, якщо ігноруються рішення президента, — зауважує Федоренко.

Нині в Новосанжарській райдержадміністрації працює комісія з області. Вона визначить, чи законно перебуває Долина на посаді. У Новосанжарській райраді кажуть, обласна рада вже зверталася для вирішення цього питання в Секретаріат президента, але досі відповіді не отримала.

Сейчас вы читаете новость «Микола Долина захопив свій колишній кабінет». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть