Ексклюзиви
четвер, 29 грудня 2016 11:41

У школи доставили незвичні посібники

У школи доставили незвичні посібники

Більше півмільйона примірників хрестоматії сучасної дитячої літератури для початкової школи у двох томах привезли до обласних департаментів освіти. На обласному рівні книжки розподілять і доставлять до шкільних бібліотек, кажуть у Міносвіти.

Інститут модернізації змісту освіти розподілив усі книги між областями пропорційно кількості учнів у регіонах України. "Сподіваємося, що з початку другого семестру школярі 1-4 класів зможуть користуватися новими хрестоматіями. Отже, кожна дитина зможе ознайомитись із цікавими текстами сучасних письменників, які увійшли до оновленої програми для початкової школи з літературного читання", - розповідає радник міністра освіти і науки України Іванна Коберник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програму уроків літератури у школі варто змінити - фахівці

Забезпечать книжкою також учнів 3-4 класів із Донецької та Луганської областей. Для цього 20 тис. додаткових примірників за власний кошт видрукувало "Видавництво старого лева".

Друк хрестоматії сучасної української дитячої літератури для 1-4 класів став можливим завдяки прозорій закупівлі підручників для 8-го класу. Це дозволило зекономити гроші на тираж ще однієї книжки. Її головна мета - доповнити програму літературного читання творами сучасних українських письменників, яких замало в чинних підручниках.

Оновлений список авторів, твори яких рекомедовані для читання у початковій школі, затвердили в серпні цього року.

Зараз ви читаєте новину «У школи доставили незвичні посібники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути