середа, 14 грудня 2016 17:30

На швидкі освітні реформи бракує коштів - Гриневич

На швидкі освітні реформи бракує коштів - Гриневич

Кабмін затвердив політичну пропозиція Міносвіти щодо реформи середньої освіти, передбачену на 2018-2029 роки. Утім реформи треба провести у більш стислі терміни, - сказав сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами профільного міністра, поступова реалізація реформ перш за все зумовлена економічною ситуацією. "Розбудова нової української школи - це довготермінова реформа, яка розпочинається вже зараз. Швидше не дозволяє війна. Нині багато інвестицій іде в обороноздатність країни. Саме тому такий варіант вимагає найменш витрат з державного бюджету", - каже Гриневич.

Базова концепція передбачає перехід на нові стандарти освіти для першокласників у 2017 році і поступовий перехід на них в кожному наступному класі, поки не буде введено навчання в дванадцятому класі в 2029 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив введення 12-річної школи

Попри це міністерство має ще два альтернативні підходи. "Другим варіантом є перехід на нові стандарти в 2018 році у першому та п'ятому класах. Третій - перехід на нові стандарти у першому, п'ятому та десятому класах. Два останніх варіанти вимагають великих бюджетних коштів.

У жовтні Верховна Рада у першому читанні прийняла Закон "Про освіту" Наразі його доопрацьовують і готують до другого читання.

Зараз ви читаєте новину «На швидкі освітні реформи бракує коштів - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі