Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2019 17:06

У школах під Києвом дітей годують списаними продуктами

У школах під Києвом дітей годують списаними продуктами
13 тисяч учнів споживають майже списані продукти. Фото:www.rbc.ua

В Києво-Святошинському районі на Київщині виник шкільний скандал.

Дітей початкових класів годують неякісними обідами, про це розповіла колишня бухгалтерка установи Оксана Розумна у програмі "Гроші".

13 тисяч учнів споживають майже списані продукти від комунального підприємства "Дитяче харчування" за 20% "відкату" . Ціна вигідні для постачальника їжі для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смаколики щодень нові: як годують учнів найрозкішнішої школи

Директора Валерія Смірнова пів року тому затримали за те, що брав хабар. Його звільнили, а потім знову призначили керівником КП "Дитяче харчування".

Жінка каже, що Смірнов заносив і продовжує давати чиновникам гроші, які краде на дитячих обідах. Адже тільки на "відкатах" підприємство в рік заробляє близько 9 мільйонів гривень.

Заступник голови відділу освіти Києво-Святошинської РДА Анатолій Драчук, який підписав указ про поновлення на роботі, розповів, що йому не надходило повідомлення з поліції про затримання Смірнова. Тому законних підстав не підписати документ не було.

13 вересня на Вінниччині сталося масове отруєння дітей. Того дня їх годували пшеничною кашею "Артек" ы курячою відбивною.Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею - порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням.

Зараз ви читаєте новину «У школах під Києвом дітей годують списаними продуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі