неділя, 29 листопада 2020 13:51

Північнокорейські окупанти підірвали пасажирський літак

Північнокорейські окупанти підірвали пасажирський літак
Boeing 707-300C компанії Korean Air. Вибухнув ідентичний до нього. Фото: airliners.net

29 листопада 1987 року над Андаманським морем вибухнув Boeing 707 південнокорейської авіакомпанії Korean Air.

Літак виконував плановий пасажирський рейс KE858 по маршруту Багдад-Абу-Дабі-Бангкок-Сеул. Але через 5 годин і 4 хвилини після вильоту з Абу-Дабі на його борту стався вибух. Літак впав у Андаманское море. Загинул всі, хто знаходився на його борту 115 осіб.

Вибух на борту рейсу викликан бомбою, встановленої двома агентами-корейцями (чоловіком і жінкою) за вказівкою Уряду КНДР. Теракт стався через 34 роки після укладення перемир'я про припинення Корейської війни. Тоді відбулося різке погіршення відносин між КНДР і Республікою Кореєю. Однією з цілей теракту був зрив майбутніх Літніх Олімпійських ігор, які повинні були пройти в Сеулі.

В момент затримання агентів-підривників чоловік встиг вчинити самогубство, але 25-річна Кім Хёнхіruen (англ. Kim Hyon-hui) вижила і була засуджена до розстрілу. Однак згодом південнокорейський уряд її виправдало як жертву північнокорейського режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркобарон наказав збити пасажирський літак

Адвокатам, що захищають підозрюваних у збитті 2014 року над окупованим Донбасом літака Malaysia Airlines рейсу MH17 відмовили в розслідуванні альтернативних сценаріїв причин авіакатастрофи.

Міжнародне розслідування та родини жертв дійшли висновку, що літак збили саме росіяни. Уряд Нідерландів покладає відповідальність за трагедію на Росію, проте там відкидають звинувачення.

Зараз ви читаєте новину «Північнокорейські окупанти підірвали пасажирський літак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути