Ексклюзивы
четверг, 11 декабря 2008 14:07

Сироти в подарунок просять халву та іграшки

Сироти в подарунок просять халву та іграшки

У суботу в полтавському торговельно-розважальному центрі "Екватор" установили ялинку. Замість іграшок — паперові янголи. На них вихованці інтернатів Полтави та центру для ВІЛ-інфікованих дітей "Ти — найкращий" написали, які подарунки хочуть отримати на новорічно-різдвяні свята.

Відвідувачі "Екватора" можуть зняти будь-якого янгола з ялинки й виконати одне із трьох чи всі бажання дитини.

— Які там комп"ютери. Одна дитина просить кілограм халви, — хитає головою волонтер благодійної акції "Ялинка янголів" Ганна Семаш, 18 років. Із 19-річною Веронікою Колісник вони розвішують янголів на штучній ялинці в людський зріст. Дівчата навчаються в Полтавському інституті економіки і права. П"ятий рік поспіль студентська соціальна служба вузу організовує цю акцію. Їй допомагає міське управління у справах сім"ї, молоді та спорту.

За тиждень до акції зібрали майже 500 паперових янголів із побажаннями вихованців Полтавських інтернатів NN 1 і 2, дитячого притулку "Любисток", центру для хворих на ВІЛ дітей.

Не мають грошей на доставку подарунків у райони

12–14-річні діти просять у подарунок плеєри, музичні диски. Дівчата — косметику, сумки. Дехто — поповнення рахунку для мобільного телефону. Діти до 6 років хочуть отримати халву, шоколадки та інші солодощі.

— Ось цього візьму, — знімає янгола з гілки 33-річна полтавка Лілія Нестерова. — У мене маленька донька, а тут також 5-річна дівчинка просить ляльку, розмальовку й олівці. Виконаю всі три бажання.

— Не обов"язково, щоб людина була багатою, — зауважує Ганна Семаш. — Торік одна бабуся зняла янгола. Хлопчик просив машинку. Вона порилася в кишені, а там — тільки гривня. Розплакалася. Пішла, а потім повернулася з дорогою машинкою. На останні гроші купила дитині подарунка.

Волонтери кажуть, є люди, які постійно беруть участь в акції. А торік на всіх бажаючих допомогти янголів забракло. Студенти долучили б до акції більше інтернатів, але не мають грошей на доставку подарунків у райони.

— Раді обгорточному паперу, канцелярським товарам, навіть хай люди старі іграшки в хорошому стані приносять, — усміхається волонтерка Вероніка Колісник.


Ялинку янголів виставлятимуть вихідними — 13, 14, 20, 21, 27, 28 грудня — із 10.00 до 19.00. Телефон для довідок: 8 (0532) 2 57 29.

Сейчас вы читаете новость «Сироти в подарунок просять халву та іграшки». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть