Ексклюзивы
четверг, 04 декабря 2008 15:31

Фанера за батареями зберігає тепло

46-річний Олександр Рибников з міста Миргород утеплює будинок підручними засобами.

— У віконні щілини заштовхую газети або вату. Можна замазати їх сумішшю із крейди та борошняного клею. Для цього треба взяти рівні пропорції крейди та клею й розвести водою. Так, щоб утворилася густа паста, — розказує чоловік. — Але весною тоді заново прийдеться фарбувати рами.

Можна у щілини затиснути поролон. А потім їх заклеїти смужками тканини завширшки 4–5 см. Перед тим їх треба намочити у воді й густо намастити господарським милом. Як утеплювач використовують і шнур для білизни та вовняний шнур. Його прибивають по периметру рами. Так вікна закриватимуться щільніше.

— Коли утеплю вікна, змащую внутрішню поверхню скла сумішшю з гліцерину та спирту і протираю фланелевою ганчіркою. Тоді вікна не запотіватимуть і в найлютіші морози, — каже Рибников. — Двері на балкон можна утеплити, як і вікна. А якщо ви туди носите харчі, як у холодильник, то покладіть на поріг зшитий із товстої тканини валик, набитий обрізками тканини або поролоном. Штори, які закривають батареї, забирають до 40 відсотків тепла.

— Часто перефарбовують радіатори у темний колір — гладенька темна поверхня віддає на 10–15 відсотків тепла більше. А з боку стіни ставлять блискучий екран, — веде далі чоловік. — Можна алюмінієвою фарбою пофарбувати шматок фанери чи обклеїти її алюмінієвою фольгою.

Не можна близько до батарей ставити меблі — вони теж заважатимуть циркуляції теплого повітря.

Сейчас вы читаете новость «Фанера за батареями зберігає тепло». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть