пятница, 12 октября 2012 05:15

Безкоштовно мірятимуть артеріальний тиск та рівень холестерину

У Черкасах реалізовують два медичні проекти, спрямовані на профілактику серцево-судинних захворювань. Про це повідомили на прес-конференції в Черкасах 9 жовтня. Учасниками заходу були Віктор Корж, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я, Павло Чуба, маркетинг менеджер товариства "Кусум Фарм", та Олег Найдан, перший заступник начальника Головного управління охорони здоров'я і медицини катастроф.

— Серед великої кількості реформ, які відбуваються в нашій країні — одне з головних місць займає реформа охорони здоров'я, — зауважує Віктор Корж. — Досвід пілотних регіонів узагальнений та має використовуватися по всій країні. Перші кроки роблять на Черкащині, де запроваджують два проекти "Стоп інсульт 2012" і "Латентний діабет. Виявлення та лікування".

Під час акцій усі охочі зможуть отримати консультації медиків.

— Ми розуміємо, що в Україні існує велика проблема з діагностикою таких небезпечних захворювань, як цукровий діабет. Офіційна статистика свідчить про те, що 1 мільйон 200 тисяч пацієнтів зареєстровано. Проте, згідно зі статистичними даними інших країн, відсоток хворих на цукровий діабет від 5 до 10. Тобто, насправді хворих набагато більше, ніж каже статистика, — зазначає Павло Чуба. — Проблема в тому, що на початкових стадіях цієї недуги пацієнти навіть не здогадуються про проблеми. А ця хвороба — основний чинник, який веде до інфаркту міокарда, сліпоти, термінальних стадій ниркової недостатності. Коли ці всі симптоми з'являються, то лікувати пацієнта дуже важко і майже неможливо. Ось тому дуже важливо на ранніх етапах виявляти цукровий діабет тоді, коли ми можемо. Цікаві дослідження провели московські фахівці — після успішної діагностики захворювання на цукровий діабет пацієнти із цією недугою живуть зараз довше, ніж у середньому популяція. Це пов'язано з тим, що вони вчасно отримують лікування та вчасно коригують свій спосіб життя, таким чином досягають більшої тривалості. Тому якщо вчасно виявити і вчасно призначити лікування, ці люди продовжують жити не просто, а якісно.

Сейчас вы читаете новость «Безкоштовно мірятимуть артеріальний тиск та рівень холестерину». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть