Ексклюзивы
четверг, 30 октября 2008 17:16

Василь Попко за десять днів змайстрував Ейфелеву вежу

Василь Попко за десять днів змайстрував Ейфелеву вежу

Зменшену копію Ейфелевої вежі висотою в 4 м встановили навпроти продуктової крамниці на вул. Джерельній у райцентрі Городок. Її з металу зробив місцевий майстер 39-річний Василь Попко.

На верхівці вежі майорять два невеликі прапорці — України та Франції.

— Вежу треба поставити на дах магазину, запалити червоні ліхтарі, і Городок перетвориться на маленький Париж, — говорить російською 30-річний Сергій Шестаков.

Біля крамниці згуртувалися чоловіки, п"ють пиво. Вони вірять, хто доторкнеться до вежі, буде багатий та успішний. З машини виходить 29-річна Ольга Задвірна. Жінка спеціально приїхала зі Львова, аби подивитися на маленьку Ейфелеву вежу.

— Кажуть, що ця вежа допомагає в здійсненні заповітних мрій, — розповідає Ольга. — Я давно мрію поїхати у Францію і побачити справжню Ейфелеву вежу. До маленької торкаюся й думаю про це.

Раніше вежа стояла у скверику навпроти Городоцької райадміністрації. Згодом Попко переніс її ближче до власної крамниці. Майстер ніколи не бачив оригіналу.

— Моя двоюрідна бабка, тьотка та сестра живуть у Парижі, — говорить. — Недавно вони прислали фотографію, де стоять біля справжньої вежі. Я захотів сфотографуватися біля такого чуда із 13-річною донечкою Анастасією. Можливості поїхати у Францію не було, тому почав власну вежу майструвати.

Над будівництвом працював взимку десять днів. На матеріал витратив 400 грн:

— Маю власну майстерню. Включив пічку-буржуйку, і робота пішла. Що з арматури мав під руками — сплавляв. Усе з фотографіями звіряв. Мені батько допомагав. Працювали з 11.00 до 4.00. Зранку та ввечері не хотів сусідам зварочними роботами заважати. Металевий каркас пофарбував у сірий колір.

У майбутньому планує збудувати зменшені копії Пізанської вежі в Італії та годинникової вежі Біґ Бен у Лондоні.

— У молоді роки працював дальнобійником, — каже майстер. — Побачив трохи світу: був у Чехії, Словаччині, Австрії, Німеччині, Польщі. Та цих веж не бачив. Хочу, аби люди їх побачили.

Сейчас вы читаете новость «Василь Попко за десять днів змайстрував Ейфелеву вежу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть