Ексклюзивы
четверг, 04 декабря 2008 19:30

"Шкідливі викиди падатимуть на наші городи"

"Ми, жителі села Сокільники, стурбовані відомостями про реконструкцію аеропорту Львів. Довідалися, що планують продовжити злітно-посадкову смугу до 2,8 км на землях нашої сільської ради.

Пропускна здатність летовища значно збільшиться і досягне 2 тисяч пасажирів на годину. А це означатиме, що кожні 3–7 хвилин літаки підніматимуться чи опускатимуться. Їхній шум прориватиметься в наші оселі й негативно впливатиме на наше здоров"я, особливо дітей і людей похилого віку. Він може спричиняти нервові, серцево-судинні захворювання, порушення слуху тощо. Крім того, шкідливі викиди (сірчані ангідриди) падатимуть на наші городи й вирощене стане непридатним для споживання. Зросте ризик навчання наших дітей у Сокільницькій середній школі.

У посилену шумову зону потрапляють 810 будинків, у яких мешкають майже 3 тисяч людей. Особливо небезпечним стає проживання під центральним приводом злітно-посадкової смуги (близько 200 будинків).

Це зачіпає не лише Сокільники. Але й південну частину Львова, Скнилів, Холодновідку, Рудно. Розширення будівництва існуючого аеропорту суперечить будівельним нормам і правилам. За законом передбачається створення другого летовища в містах із річним пасажирооборотом від 1 до 5 млн осіб.

Ми не розуміємо, чому не прислухаються до нашої думки, не зважають на діючі нормативи, не проводять громадських слухань, чому не обстежують довкілля і здоров"я тих, хто живе під центральним приводом злітно-посадкової смуги.

Звертаємося до влади і громадськості, до громад сіл Холодновідка, Скнилів, селища Рудно, жителів південно-західної частини Львова із проханням дослухатися до нашої думки та підтримати нас. Інакше вдамося до рішучих акцій протесту й шукатимемо захисту в міжнародних організаціях.


Жителі с. Сокільники Пустомитівського району"

Сейчас вы читаете новость «"Шкідливі викиди падатимуть на наші городи"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть