Ексклюзиви
четвер, 04 грудня 2008 19:30

"Шкідливі викиди падатимуть на наші городи"

"Ми, жителі села Сокільники, стурбовані відомостями про реконструкцію аеропорту Львів. Довідалися, що планують продовжити злітно-посадкову смугу до 2,8 км на землях нашої сільської ради.

Пропускна здатність летовища значно збільшиться і досягне 2 тисяч пасажирів на годину. А це означатиме, що кожні 3–7 хвилин літаки підніматимуться чи опускатимуться. Їхній шум прориватиметься в наші оселі й негативно впливатиме на наше здоров"я, особливо дітей і людей похилого віку. Він може спричиняти нервові, серцево-судинні захворювання, порушення слуху тощо. Крім того, шкідливі викиди (сірчані ангідриди) падатимуть на наші городи й вирощене стане непридатним для споживання. Зросте ризик навчання наших дітей у Сокільницькій середній школі.

У посилену шумову зону потрапляють 810 будинків, у яких мешкають майже 3 тисяч людей. Особливо небезпечним стає проживання під центральним приводом злітно-посадкової смуги (близько 200 будинків).

Це зачіпає не лише Сокільники. Але й південну частину Львова, Скнилів, Холодновідку, Рудно. Розширення будівництва існуючого аеропорту суперечить будівельним нормам і правилам. За законом передбачається створення другого летовища в містах із річним пасажирооборотом від 1 до 5 млн осіб.

Ми не розуміємо, чому не прислухаються до нашої думки, не зважають на діючі нормативи, не проводять громадських слухань, чому не обстежують довкілля і здоров"я тих, хто живе під центральним приводом злітно-посадкової смуги.

Звертаємося до влади і громадськості, до громад сіл Холодновідка, Скнилів, селища Рудно, жителів південно-західної частини Львова із проханням дослухатися до нашої думки та підтримати нас. Інакше вдамося до рішучих акцій протесту й шукатимемо захисту в міжнародних організаціях.


Жителі с. Сокільники Пустомитівського району"

Зараз ви читаєте новину «"Шкідливі викиди падатимуть на наші городи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути