Українська мова - одна з наймелодійніших у світі. Її вивчають, нею хочуть спілкуватись все більше людей.
Чимало фудблогерів переходять на український контент і залюбки уже розповідають про рецепти рідною мовою.
Українська мова має чималий арсенал слів, пов'язаних із кулінарією. Як треба називати солодощі та назавжди забути про русизми, розповіли на сайті Мова.ДНК нації.
Особливо перелік цих слів буде корисний тим, хто переходить з російської і ще не дуже добре орієнтується в українській лексиці.
Слова "пирожене", "морожене", "конфети" чи "печення" мають набагато красивіші українські відповідники:
пирожене - тістечко
леденець - льодяник
морожене - морозиво
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Піцерія" та "начинка": мовознавець зламав уяву про наголоси у словах
канфети - цукерки
печення - печиво
лєпьошка - корж
хлоп'я - пластівці
Немає такого українця, який би не говорив слово "бутерброд".
Це запозичене слово з німецької мови. Мовознавець Олександр Авраменко вирішив повернути до життя забутий відповідник слову "бутерброд". Його можна замінити словом "накладанець".
Коментарі
1