неділя, 24 листопада 2024 19:03

Які горіхи найкорисніші - поради дієтолога

Які горіхи найкорисніші - поради дієтолога
Корисними вважаються усі види горіхів. Фото: konkurent.ua

Коли йдеться про здоровий перекус або є потреба підвищити вміст білка в їжі, вдалим варіантом стануть горіхи.

Однак, за словами дієтолога Дестіні Муді, різні види горіхів мають різний вміст білка. Про це пише Eatthis.

Загалом горіхи дають відчуття ситості й підтримують контроль ваги. Тому білки з них можуть стати цінним доповненням до раціону. Споживання горіхів також пов'язане з кращим контролем рівня цукру в крові. Вони можуть допомогти запобігти резистентності до інсуліну.

Арахіс

Арахіс — дуже універсальний вид горіхів. Їх можна вживати різними способами, в тому числі як бутерброд з арахісовим маслом, смажений арахіс або основа для домашніх соусів.

"Арахіс містить найбільшу кількість білка серед усіх інших горіхів. Він також є хорошим джерелом магнію, який допомагає регулювати рівень цукру в крові", - сказала Муді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як легко лущити горіхи: корисні поради

Мигдаль

Мигдаль вважають джерелом рослинного білка, корисних жирів, клітковини, вітаміну Е та мінералів, зокрема, магнію.

"Мигдаль багатий вітаміном Е, який є важливим антиоксидантом, відомим тим, що допомагає виводити з організму вільні радикали та запальні сполуки. Він також може допомогти знизити рівень холестерину. Крім того, в ньому менше жиру, ніж у багатьох інших горіхах, що робить його більш придатним для дієти для схуднення", - додала дієтолог.

Фісташки

Фісташки також є багатим джерелом клітковини, корисних жирів, вітамінів, мінералів та антиоксидантів, таких як флавоноїди та антоціани, які мають сильну протизапальну дію.

"Фісташки чудові тим, що містять усі дев'ять незамінних амінокислот, які організм не може виробляти сам і повинен отримувати їх з їжею", - сказала Муді.

Кешью

У кешью багато міді, яка допомагає підтримати здоров'я кісток і серцево-судинної системи.

"Кешью також відомий як родич арахісу з більш багатим смаком, і наука показує, що смажені кешью можуть містити більше антиоксидантів" - стверджує Муді.

Фундук

У фундуку високий вміст антиоксидантів, він допомагає боротися із запаленнями та знижувати рівень окислення.

"Фундук містить більше жиру, ніж більшість горіхів, але він має гарне співвідношення мононенасичених жирів, які, як було доведено, знижують ризик серцевих захворювань", - стверджує Муді.

Волоський горіх

Волоські горіхи багаті корисними для серця омега-3 жирними кислотами, які є незамінними для здоров'я серця і мозку.

"Волоські горіхи мають один з найвищих показників вмісту жиру серед усіх горіхів. Якщо ви намагаєтеся схуднути, не рекомендується занадто часто їх їсти", - додала дієтолог.

Загалом горіхи корисні, незалежно від типу. Адже кожен вид сповнений поживних речовин.

Горіхи доволі корисні для людини. Вони насичують організм різноманітними поживними елементами та вітамінами. А зробити їх ще кориснішими допоможе вимочування у воді.

За словами фахівців зі здорового харчування, замочування розм'якшує складні для травлення горіхи. Замочені у воді горіхи мають більшу кількість корисних елементів та стають доступнішими для засвоєння організмом.

Зараз ви читаєте новину «Які горіхи найкорисніші - поради дієтолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути