Горіхи доволі корисні для людини. Вони насичують організм різноманітними поживними елементами та вітамінами.
А зробити їх ще кориснішими допоможе вимочування у воді, пише Gazeta.ua.
За словами фахівців зі здорового харчування, замочування розм'якшує складні для травлення горіхи. Замочені у воді горіхи мають більшу кількість корисних елементів та стають доступнішими для засвоєння організмом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно зберігати фундук: корисні поради
До того ж, деякі види горіхів містять таніни, які додають їм гіркоти, а після замочування смак горіхів стає ніжним та м'яким. Окрім того, замочування допомагає видалити з горіхів бруд та бактерії.
Кожен вид горіхів потрібно замочувати впродовж різного часу. Найбільше потрібно мигдалю - 12 годин. Волоські горіхи достатньо залити водою на 8-12 годин. Арахіс та фундук фахівці радять замочувати на 8 годин.
Щоб замочити горіхи, їх потрібно помістити в миску та додати теплої води, щоб вона покрила всі горіхи. Додають також сіль з розрахунку 1 чайна ложка на 140 г горіхів та добре розмішують. Миску слід накрити й залишити на ніч або на 12 годин.
Коли цей час спливе, потрібно злити воду та промити горіхи ще раз. Їх також можна витерти паперовим рушником.
Волоські горіхи можна споживати у будь-якому вигляді: готувати з них кондитерські вироби, різноманітні соуси, робити лікувальні настоянки та багато іншого.
Головне - знати, як їх зберігати взимку, щоб не зіпсувалися.
Коментарі