Ексклюзиви
четвер, 06 червня 2024 02:20

Як легко почистити молоду картоплю - прості методи

Як легко почистити молоду картоплю - прості методи
Чистити молоду картоплю доволі складно. Фото: agrotimes.ua

Влітку молода картопля стає однією з найбажаніших страв сезону. Вона подобається багатьом. Але далеко не всі люблять чистити молоду картоплю. Кожну маленьку картоплинку потрібно ретельно звільнити від шкірки, а на руках після цього залишається бруд, який важко відмити.

Однак, почистити молоду картоплю можна швидко й легко, розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1" ведуча програми "SuperГОСПОДАРКА" Ірина Гулей.

За її словами, для цього знадоляться сіль крупного помелу і звичайний поліетиленовий пакетик.

"Засипаємо у пакет картоплю. Додаємо сіль. Солі не шкодуйте, не переживайте, картопля пересоленою не буде. Зав'язуємо пакет. І тепер танцюємо екзотичний танок. Картопля обов'язково має бути вологою. Великі частинки солі роблять свою справу. Поступово знімають шкірку з картоплі. Залишається тільки промити її. І вуаля, п'ять хвилин - і кілограм молодої дрібненької картопельки почищено. Найголовніше - руки залишаються чистими", - розповіла Гулей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молода картопля у соусі песто: спробуйте новий смак страви цього сезону

А ведуча програми "Перевірено на собі" Наталія Щука радить створити для картоплі "шокову ситуацію", щоб вона легше чистилась.

"Спочатку обдати окропом, а потім занурити у крижану воду. Шкірка від картоплі кудись зникла. Тобто її практично не потрібно чистити. Цей спосіб працює, і я вам раджу використовувати його вдома", - сказала вона.

Жінка також перевірила народний спосіб чищення молодої картоплі, який передбачає використання металевої кухонної губки.

"Картоплю можна почистити за допомогою кухонної металевої губки. Після такого чищення губку можна просто викинути. Так чистити картоплю не дуже зручно, але спосіб діє", - розповіла ведуча.

Настала пора молодої картоплі, яка корисна не лише для здоров'я, а й для фігури.

Вона здатна нормалізувати робо­ту шлунково-кишкового тракту, головного мозку, а ще поліпшити обмін речовин в організмі і підвищити настрій.

Зараз ви читаєте новину «Як легко почистити молоду картоплю - прості методи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути