Традиційний смак молодої картоплі з кропом, часником, вершковим маслом чи шкварками знають усі.
Спробуйте нові смаки першого головного довгоочікуваного овочу сезону.
Картопля із соусом песто - це дуже і дуже смачно.
Коли класичний італійський соус поєднується з вершковою картоплею, відбувається щось неймовірне. З тарілки зникає все до останньої крапельки песто, пише shuba.
Щоб песто зберіг насичений зелений колір, подавайте його з картоплею безпосередньо перед прийомом їжі.
Інгредієнти
Картопля молода - 1 кг
Кедрові горіхи - 15 г
Базилік, гілочка - 50 г
Петрушка, гілочка - 20 г
Лимон -1 шт
Пармезан - 20 г
Часник 1 зубчик
Оливкова олія -150 мл
Сіль за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Як приготувати
Помийте картоплю і покладіть у каструлю, залийте холодною водою. Посоліть і доведіть до кипіння на сильному вогні. Після закипання трохи зменште вогонь, накрийте наполовину кришкою і варіть, поки картопля не стане м'якою, приблизно 20 хвилин.
Тим часом підсмажте кедрові горішки на сухій сковороді, доки вони не стануть ароматними і не підрум'яняться, десь 4 хвилини, часто помішуючи.
Помийте базилік, петрушку та лимон. Із зелені обірвіть листочки, а з лимона натріть цедру. Натріть пармезан на дрібну тертку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитрість, яка перетворює запечений батат у кулінарний шедевр
Покладіть базилік, петрушку, цедру лимона, тертий пармезан, підсмажені кедрові горішки, часник та оливкову олію у миску і змішайте занурювальним блендером до однорідної маси. Додайте лимонний сік за смаком, приправте сіллю та перцем, потім знову розмішайте. Налийте песто зверху на картоплю й добре перемішайте.
Картопля - популярний овоч, за допомогою якого можна приготувати безліч страв. І як показали результати нового дослідження, цей продукт менш шкідливий, ніж вважалося раніше. Вчені з'ясували, що вживання картоплі не сприяє ожирінню і діабету.
Коментарі