Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 18:25

Якісна рідина для миття скла не замерзає при мінус 40

Програміст Іван Гірний, 23 роки, на авторинку по вул. Зеленій у Львові купив рідину для миття скла автомобіля. Заплатив 25 грн.

— З вигляду така нічого була. Ягідки намальовані на упаковці. Майже як на йогурті. Побачите таку упаковку — тікайте геть, — жартує Гірний. Чоловік два роки тому купив "Деу Ланос". — Як узяв рідину — задоволений був. Друзям хвалився. Як почав користуватися, то вже товариші сміялися. Дуже смерділа спиртом.

Назви Іван казати не хоче. Продавець радив цю рідину, бо морозостійка.

— У мене нежить був. Так той запах все пробиває, — сміється водій. — Тепер чекаю, коли закінчиться. Вже собі нову приглянув. Заправляв машину на заправці ОККО і там порадили їхню рідину "Ексол". Коштує близько 60 гривень.

"Ексол" — концентрат зеленого кольору — продають у 5-літровій пляшці. Перед використанням потрібно розвести водою у пропорції 1:1.

— Головне не переборщити. Якщо сильно розбавити, речовина може заледеніти, — каже Гірний. — "Ексол", правильно розведений, не замерзає і при мінус 40. Ще одна перевага, що не має у своєму складі отруйного метанолу.

У львівських магазинах автохімії рідини для миття скла коштують від 4 грн/л. Водії надають перевагу речовинам від ОККО та ВОҐ.

— Батько з мене сміється, що я з тою рідиною ношуся, як із писаною торбою, — додає Іван Гірний. — Він усе життя водієм пропрацював. Каже, доводилося й горілку заливати, і воду з рідиною для миття посуду.

Сейчас вы читаете новость «Якісна рідина для миття скла не замерзає при мінус 40». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть