Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 18:25

Якісна рідина для миття скла не замерзає при мінус 40

Програміст Іван Гірний, 23 роки, на авторинку по вул. Зеленій у Львові купив рідину для миття скла автомобіля. Заплатив 25 грн.

— З вигляду така нічого була. Ягідки намальовані на упаковці. Майже як на йогурті. Побачите таку упаковку — тікайте геть, — жартує Гірний. Чоловік два роки тому купив "Деу Ланос". — Як узяв рідину — задоволений був. Друзям хвалився. Як почав користуватися, то вже товариші сміялися. Дуже смерділа спиртом.

Назви Іван казати не хоче. Продавець радив цю рідину, бо морозостійка.

— У мене нежить був. Так той запах все пробиває, — сміється водій. — Тепер чекаю, коли закінчиться. Вже собі нову приглянув. Заправляв машину на заправці ОККО і там порадили їхню рідину "Ексол". Коштує близько 60 гривень.

"Ексол" — концентрат зеленого кольору — продають у 5-літровій пляшці. Перед використанням потрібно розвести водою у пропорції 1:1.

— Головне не переборщити. Якщо сильно розбавити, речовина може заледеніти, — каже Гірний. — "Ексол", правильно розведений, не замерзає і при мінус 40. Ще одна перевага, що не має у своєму складі отруйного метанолу.

У львівських магазинах автохімії рідини для миття скла коштують від 4 грн/л. Водії надають перевагу речовинам від ОККО та ВОҐ.

— Батько з мене сміється, що я з тою рідиною ношуся, як із писаною торбою, — додає Іван Гірний. — Він усе життя водієм пропрацював. Каже, доводилося й горілку заливати, і воду з рідиною для миття посуду.

Зараз ви читаєте новину «Якісна рідина для миття скла не замерзає при мінус 40». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути