Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 11:58

Німцям покажуть мультики про українські приказки

Німцям покажуть мультики про українські приказки
Усі десять роликів у межах проекту опублікують до кінця червня. Фото:static.ukrinform.com

За допомогою анімаційних роликів німців знайомлять з українськими приказками.

Анімаційні ролики цілком відображають зміст висловлювань, про це пише "Укрінформ".

"Посольство обрало 10 українських приказок і створило на їхній основі десяток коротких анімаційних роликів, які буквально відображають зміст приказки, а також роз'яснюють його для німецькомовних глядачів", - повідомляє прес-служба посольства України в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французькому послу вивчити українську допоміг водій

Деякі з відео, наприклад, на приказку "Слово - не горобець, випустиш - не cпіймаєш", вже зараз можна подивитись у Facebook дипустанови та офіційному YouTube-каналі МЗС України. Усі 10 роликів у межах проекту опублікують до кінця червня.

"Українські приказки – це унікальний національний контент, який ми намагалися подати сучасно і креативно. Так, щоб зацікавити німецьку аудиторію, зробити її ближчою до України. Тому приказки у цих роликах виконують роль своєрідного містка, який сполучає дві наші культури – українську та німецьку, демонструє їхню схожість, але водночас і розмаїтість", - розповідає посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Анатолій Соловей, начальник Управління публічної дипломатії МЗС України, позитивно оцінює проведення Року української мови в Німеччині.

"Це важливий крок для популяризації української мови не тільки у Німеччині, але й у світі. З огляду на це, в наших планах продовжувати цю ініціативу, зокрема, сподіваємося передати успішну естафету проведенню Року української мови у Франції".

Інформаційна кампанія "Приказки" є одним із завершальних проектів Року української мови в Німеччині, який розпочався восени 2017 року. Її проводить посольство України в Німеччині спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine. На рахунку Центру вже є кілька спільних проектів з МЗС України в галузі розвитку публічної дипломатії — MyUkraineIs, Me Veteran, а також кампанія з обрання директора новоствореного Українського інституту.

Загалом в рамках Року української мови в Німеччині 2017/2018 пройшли понад 60 культурних заходів. України брала участь на Франкфуртському книжковому ярмарку, запуску першого в Європі україномовного аудіогіду на екскурсійних автобусах Berlin City Circle. Провели концерти української класичної музики та презентацію нового роману Сергія Жадана про війну на Донбасі "Інтернат".

Два промоційні відеоролики, присвячені туристичному потенціалу України, з'явилися у мережі. Роботи опублікувало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Німцям покажуть мультики про українські приказки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути