Ексклюзиви
неділя, 20 серпня 2006 14:11

Медики київської лікарні N5 місяць рятували жебрака

"ГПУ" у номері за 21 липня писала про колишнього зека Олександра Дмитрука. Він розповідав про себе, що "три-чотири" рази сидів за те, що привласнював "госімущество... с пронікновєнієм". Жебрак скаржився, що медики не надали йому цієї зими своєчасної допомоги, після того як відморозив пальці на руках і ногах.

Олександра Юрченка, головного лікаря київської клінічної лікарні N5, обурила розповідь Дмитрука.

— Знайшли героя! — осудливо каже лікар. — А ви знаєте, що він чотирижди судимий? — і пояснює: — Насправді він у нас 33 дні провів. Ось, — розгортає журнал для записів. — Поступив за направленням швидкої допомоги 20.01.06. Бригада N4 його привезла.

Лікар каже, що у хворого була вже незворотна стадія обмороження пальців рук і ніг. До медиків жебрак звернувся надто пізно. Розповідає, що хірурги зробили все можливе, аби врятувати пальці.

— У максимально щадних межах відтяли уражені тканини. Зробили операцію, щоб створити можливі культі. Тобто якомога більше старалися залишити, а не ампутувати, — пояснює. — А він каже, що лікарі нічого не зробили! А потім прийшов батюшка і він, мовляв, почав одужувати. Це брехня! Зробили все. Слава Богу, хоч у таких межах вдалося втриматися. Цигарку навіть може курити.

Дмитрук лежав у лікарні більше місяця. Весь той час був забезпечений медикаментами. Юрченко наголошує, що у цій лікарні надають допомогу всім, хто звертається, — зокрема й людям без прописки.

— А вже потім, якщо пацієнт не наш, переводимо його, куди  належить. Ще жодної скарги на нас не було, — запевняє головлікар.

Виговорившись, Олександр Володимирович трохи заспокоюється. Дає візитівку. На прощання дарує пачку килимків під комп"ютерну "мишку". Згадавши, додає:

— А храм при лікарні справді є. Сорока севастійських мучеників. Це єдина церква в Україні, безпосередньо пов"язана з лікарнею. Там  допомагають і наркозалежним.

Зараз ви читаєте новину «Медики київської лікарні N5 місяць рятували жебрака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути