Ексклюзиви
четвер, 01 липня 2021 11:09

Одного з найкращих боксерів знайшли мертвим. Він був мером столиці

 

1 липня 2009 року у власному будинку в столиці Нікарагуа Манагуа знайшли мертвим одного з найкращих боксерів світу кінця 1970-х - початку 1980-х, мера Манагуа 57-річного Алексіса Арґуельо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мейвезера посадили за домашнє насилля

Боксер і політичний діяч загинув від кульового поранення в груди. Офіційною версією смерті було самогубство.

Арґуельо виріс у злиднях, став одним із найкращих боксерів в історії боксу. Після завершення спортивної кар'єри, займався політикою. Неодноразово змінював політичні позиції. У листопаді 2008-го його обрали мером Манагуа - столиці Нікарагуа - від сандіністського фронту національного визволення. Чемпіона звинуватили у фальсифікації виборів і він, як раніше, почав зловживати алкоголем і наркотиками, страждав на депресію. В останні місяці сумнівався у виборі політичного шляху, планував відійти від сандіністів і висловлював невдоволення діями партії.

Арґуельо неодноразово змінював політичні позиції

Були припущення про вбивство Арґуельо. Донька Дора Марія, дружина нікарагуанського боксера Рікардо Майорки, припустила, що до смерті батька причетні сандіністи.

Один із найпопулярніших боксерів в історії, мексиканець Оскар Де Ла Гоя, зізнався, що Арґуельо був його кумиром.

"Я з завмиранням серця дивився його великі бої, - сказав Оскар 2011 року. - Вивчав деталі його техніки й намагався застосувати її. Він був великим чемпіоном, моїм кумиром".

Під час церемонії відкриття Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні Алексіс Арґуельо ніс прапор Нікарагуа. Він був чемпіоном світу в напівлегкій, другій напівлегкій і легкій вагових категоріях, найкращим боксером ХХ ст. у другій напівлегкій вазі за версією журналістів американського інформаційного агентства Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Одного з найкращих боксерів знайшли мертвим. Він був мером столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути