Ексклюзивы
понедельник, 22 октября 2012 05:00

Юрій Костенко: "Я за Кучера, бо я — за Україну!"

 

13 жовтня на центральній площі Гайсина відбулося народне зібрання на підтримку кандидата у народні депутати Миколи Кучера. Приємною несподіванкою стала поява народного депутата України, голови Української народної партії Юрія Костенка. Він приїхав особисто, щоб закликати гайсинців віддати свій голос за Миколу Кучера.

— Шановні земляки! Можливо, не всі знають, що я — ваш земляк, бо народився у Новій Ободівці Тростянецького району. Я, як і всі ви, чудово розумію, коли почне в Україні змінюватися життя на краще. Тоді, коли почне оживати українське село, — сказав у своєму виступі народний депутат п'яти скликань, голова Української народної партії Юрій Костенко. — Я пропрацював в українській політиці, був коло витоків української державності. Шість років був в уряді на посаді міністра екології та ядерної безпеки. Я, як депутат п'яти скликань, сьогодні можу відповідально заявити: влада в Україні, як і в будь-якій країні світу, починається з парламенту. Бо не від президента, прем'єр-міністра чи уряду йдуть закони, а саме від парламенту.

Юрій Іванович запевняє, що наша біда в тому, що за всі роки незалежності у Верховній Раді не було 226 українців.

— У Верховній Раді не було таких депутатів, які дбали б перш за все про Україну. Жодного разу за всі роки не було 226 тих, хто ухвалив би закони, потрібні для українського села. На жаль, українська громада ні разу не делегувала у законодавчий орган 226 своїх представників, які були б справжніми патріотами. І коли ви кажете, що влада погана й антинародна, я кажу — так, дуже погана! Тому й маємо те, що маємо. Це ганьба, що на 21-му році незалежності нас позбавляють своєї мови, скасовуючи її у парламенті! Бо держава починається з мови. Чим відрізняється француз від німця? Мовою! Якщо будемо розмовляти російською, ми перестанемо бути Україною, незалежною державою, втратимо свою ідентичність, дух, коріння. Ось що таке закони, які сьогодні приймає більшість у парламенті. Тому дуже хочу вас попросити: виберіть до Верховної Ради 226 українців. Отаких, як Микола Кучер. Бо такі люди, як він, добре знають, що треба робити, аби українське село почало оживати. Знають, як створювати робочі місця, як змінювати законодавство, як чесно платити податки і як любити рідну землю. Як обробляти цю землю так, щоб вона давала врожаї, найкращі не тільки у Вінницькій області та Україні, а й у Європі. Я кажу вам це з повною відповідальністю, як депутат п'яти скликань, як колишній міністр, що об'їздив півсвіту.

Глибоко переконаний: саме такі люди, як Микола Кучер, мають творити і приймати закони. Тільки в такому разі якість нашого життя, нашої політики суттєво зміниться. Я звертаюся до людей поважного віку, які працювали в колгоспах ще за "палички" трудоднів. Прийшла незалежна доба, та чи прийшли в село якісь радикальні зміни? Чи має наш селянин таку зарплату чи пенсію, як його колега з Польщі чи Словакії? Ви й сьогодні не маєте такого життя, яке цілком здатне забезпечити українське село. Це тому, що немає такої політики, яка була б спрямована на вирішення проблем села. Немає ні дотацій, ні доступних кредитів, ні сучасної української техніки, що могла б конкурувати із зарубіжною. Немає законів, які забезпечували б достатні прибутки вашим родинам. Тому я і звертаюся насамперед до старшого покоління, яке знає життя на селі. Зробіть свій вибір на користь Миколи Кучера, людини, яка добре розуміє, що і як треба змінити.

Я звертаюся до всіх виборців 17-го округу. Зробіть свій вибір на користь Миколи Кучера. Це й буде вибір на користь кращих змін у вашому житті, — закликав наприкінці Юрій Костенко.

Сейчас вы читаете новость «Юрій Костенко: "Я за Кучера, бо я — за Україну!"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть