Ексклюзивы
среда, 22 октября 2008 15:54

Театру подарували 520 тисяч гривень

Розпочався 75-й ювілейний сезон Вінницького драмтеатру ім. Садовського. Актори підготували творчий вечір "Явився світові театр". У п"ятницю та суботу показали нові вистави "Хелемські мудреці" за п"єсою єврейського драматурга Мойше Гершензона та "Лісову пісню" за Лесею Українкою.

— Це не просто — вийти до помосту, — співали на сцені всі актори театру пісню на слова їхнього художнього керівника Валерія Селезньова.

Привітати працівників театру приїхали заступник голови Секретаріату президента 56-річний Юрій Богуцький, представники національних театрів ім. Франка з Києва та ім. Заньковецької зі Львова, академічних театрів із Тернополя, Запоріжжя, Черкас. Через нараду не зміг приїхати міністр культури Василь Вовкун.

— Жаль, бо ж у юності він починав працювати в нас, — говорить керівник літературної частини театру Садовського Світлана Фицайло.

Обласна адміністрація подарувала театру сертифікат на 520 тис. грн для купівлі автобуса "Мерседес-Бенц". Міська рада — комп"ютер.

60-річний актор Микола Сардаковський на творчому вечорі отримав звання народного артиста України. Балетмейстер Діана Калакай та артистка Надія Кривцун — заслужених.

Глядачі знають Сардаковського за ролями Мазепи в однойменній виставі та Миколи в спектаклі "Украдене щастя". Він працює у вінницькому театрі з 1974 року. До того грав у житомирському, івано-франківському, хмельницькому, рівненському театрах. Родом із Житомирщини.

Сейчас вы читаете новость «Театру подарували 520 тисяч гривень». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть