середа, 22 жовтня 2008 15:54

Театру подарували 520 тисяч гривень

Розпочався 75-й ювілейний сезон Вінницького драмтеатру ім. Садовського. Актори підготували творчий вечір "Явився світові театр". У п"ятницю та суботу показали нові вистави "Хелемські мудреці" за п"єсою єврейського драматурга Мойше Гершензона та "Лісову пісню" за Лесею Українкою.

— Це не просто — вийти до помосту, — співали на сцені всі актори театру пісню на слова їхнього художнього керівника Валерія Селезньова.

Привітати працівників театру приїхали заступник голови Секретаріату президента 56-річний Юрій Богуцький, представники національних театрів ім. Франка з Києва та ім. Заньковецької зі Львова, академічних театрів із Тернополя, Запоріжжя, Черкас. Через нараду не зміг приїхати міністр культури Василь Вовкун.

— Жаль, бо ж у юності він починав працювати в нас, — говорить керівник літературної частини театру Садовського Світлана Фицайло.

Обласна адміністрація подарувала театру сертифікат на 520 тис. грн для купівлі автобуса "Мерседес-Бенц". Міська рада — комп"ютер.

60-річний актор Микола Сардаковський на творчому вечорі отримав звання народного артиста України. Балетмейстер Діана Калакай та артистка Надія Кривцун — заслужених.

Глядачі знають Сардаковського за ролями Мазепи в однойменній виставі та Миколи в спектаклі "Украдене щастя". Він працює у вінницькому театрі з 1974 року. До того грав у житомирському, івано-франківському, хмельницькому, рівненському театрах. Родом із Житомирщини.

Зараз ви читаєте новину «Театру подарували 520 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути