Ексклюзивы
четверг, 15 января 2009 18:42

Суд скасував антиалкогольну кампанію Вінницької облради

Вінницький окружний адміністративний суд заборонив проведення антиалкогольної кампанії, яку дозволила Вінницька обласна рада 18 вересня минулого року. Передбачали, що магазини не продаватимуть алкоголь з 21.00 до до 11.00. Підприємці сплачуватимуть 4% від виручки із продажу спиртного у фонд підтримки антиалкогольних заходів.

Проти обмеження продажу спиртного виступили власники невеликих магазинів, яким алкоголь дає значну частину прибутків. Їх підтримали всеукраїнські торговельні мережі. Неправомірність рішення місцевої влади оскаржила в суді прокуратура області.

— Позов обласної прокуратури не визнаємо та заперечуємо, — заявив на суді представник Вінницької облради Іван Жейда. — Обґрунтування формальне. Проте визнаємо, що прийняті облрадою певні пункти цього рішення не вписуються в законодавчі норми. Шукатимемо компроміс.

— Проблеми з алкоголізмом є іноді і в 9-річних дітей, — каже голова облради Григорій Заболотний, 56 років. — Страшно стає за майбутні покоління. Ми підготували пакет звернень до профільних комітетів Верховної Ради. Хочемо, щоб вони все ж підтримали антиалкогольну кампанію.

В області понад 4 тис. підприємців, які мають право на продаж алкоголю. У регіоні зареєстровано 23 тис. хронічних алкоголіків.

Сейчас вы читаете новость «Суд скасував антиалкогольну кампанію Вінницької облради». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть