Ексклюзивы
четверг, 04 декабря 2008 16:38

Щодня на шляхах області гине одна людина

Щодня на шляхах області гине одна людина

Торік 17 листопада екскурсійний автобус із 23 учнями вінницької школи N26 перевернувся неподалік села Лукашівка Літинського району. Школярі лишилися живі. Травмований учень Віталій Ордиховський зі зламаною ногою виносив однокласників з автобуса. Коли всі діти були в безпеці, хлопчик знепритомнів.

Пригода сталася на традиційно аварійній ділянці, кажуть місцеві жителі. Такі місця люди називають поганими. Колись на них могли бути розташовані кладовища чи інші поховання. Щоб запобігти трагедіям, біля традиційно аварійних ділянок установлюють хрести.

Проклятим називають відрізок дороги між селами Кальник та Сороки Іллінецького району. Шлях там рівний, однак щороку трапляються катастрофи. Найрезонанснішим став випадок, коли 2002 року перевернувся пасажирський автобус. Загинули п"ятеро людей, понад 10 отримали поранення.

Старі люди кажуть, що на дорозі між Кальником та Сороками за часів козацтва багатьох поховали. 12 жовтня 1671 року під Кальником була битва. Про це свідчить історична дума: "Ой не дивуйтеся, добрі люди, що на Вкраїні та й стало, там під Кальником і Сорокою множество ляхів пропало…" Нині вздовж небезпечної траси встановили й освятили три хрести.

Міліція не підтверджує забобонів.

— Не вірю я в них, — каже інспектор відділу організації дорожнього руху управління державтоінспекції області 34-річний Роман Горобець. — От, відрізок дороги біля села Комарів Вінницького району вже давно називають "долиною смерті". Але аварії тут трапляються не частіше, ніж у якомусь іншому.

Для міліції завжди є об"єктивне пояснення причин ДТП — крутий поворот, побита дорога, недотримання водіями правил дорожнього руху.

Відрізок біля села Комарів називають "долиною смерті"

— Кількість аварій зростає, бо люди забули про порядок і дисципліну. Інспектор, який виїхав на місце аварії, не може знайти свідків, які  погодилися б підписатися під своїми словами, — переконує Роман Горобець. — Традиційно кількість аварій на дорогах зростає в перші дні ожеледиці. Тоді водії ще не звикли їздити слизькими дорогами, — пояснює Горобець. — Як правило, завчасно не змінюють шини на зимові. Через це і страждають.

На прохання "ГПУ" Державна автоінспекція склала карту найбільших аварійних ділянок доріг області. Їх на мапі — 61. Жодне з місць, яке люди охрестили нещасливим, до списку не увійшло.

— Таким місцем концентрації ДТП можна назвати кожне перехрестя магістральних вулиць Вінниці, — каже капітан Горобець.

За статистикою, щодня в області трапляється 11 аварій, майже щодня гине людина. Протягом десяти місяців на дорогах пішло з життя 198 осіб.



Пропозиції зі зменшення аварійності на перехрестях Вінниці

Космонавтів та Келецької. Розширити вул. Келецьку. Проте з одного боку вона обмежена трамвайною лінією, із другого — будинками.


Київської та Чорновола. Торік перехрестя розширили. Цим частково ліквідували затори по вул. Чорновола. Аби покращити ситуацію, Київську планують розширити до вул. Павлика Морозова.


Чорновола та Громова. Кілька років жителі вул. Громова просять владу встановити світлофор.

Хмельницьке шосе та Юності. Щоб ліквідувати затори на Хмельницькому шосе до виїзду з міста, вулицю планують розширити.


Пирогова та 30-річчя Перемоги. Аби зменшити потік машин із мікрорайону Поділля через вул. 30-річчя Перемоги, планують прокласти нову дорогу. Вона з"єднає мікрорайон із вул. Свердлова.


Островського та Данила Нечая. Реконструйовано перехрестя, розширено вулиці, змінено розмітку.


Островського та Привокзальної. Мають облаштувати кільцеву розв"язку. Проблема — пропускна спроможність "кільця" буде невеликою.

Чорновола та Івана Богуна. На проїжджій частині зробити "острівки", які спрямовували б водіїв. Такі ділянки мали б вивести водіїв із вул. Богуна до лазні. Звідти можна повернути на вул. Чорновола.


Коцюбинського, Київської та Островського. Облаштувати багаторівневу розв"язку. Проект для міста задорогий.


Соборна та Свердлова. Потоки машин із трьох вулиць виїжджають на Староміський міст. Утворюються затори. Доцільно було б на обох кінцях мосту облаштувати багаторівневі розв"язки.

Сейчас вы читаете новость «Щодня на шляхах області гине одна людина». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть