Ексклюзивы
четверг, 27 ноября 2008 14:49

Пошукова служба "ГПУ"

Ви можете надсилати ваші листи й фотографії на адресу редакції. Не забудьте вказати зворотну адресу і контактний телефон. Якщо ви побачили знайоме прізвище — будь ласка, скажіть тій людині чи повідомте в редакцію: Пошукова служба "ГПУ", редакція "Вінницька газета по-українськи", вул. Некрасова, 25, Вінниця, 21007.


Марков Дмитро Олександрович шукає Дорожинського Олександра Васильовича, 1900 р. н.

"Уже багато років розшукую свого діда по матері, якого ніколи не бачив і нічого про нього не знаю. У сім"ї мами це була небажана тема для розмов. Бабуся Дорожинська Таїсія Михайлівна обмежувалася розмовами, що дід загинув на війні. А старші сестри моєї мами Зоя і Таня розказували, що баба і дід дуже добре жили. Із 1925 по 1941 рік вони всією родиною мешкали у Жмеринці. Дід був політпрацівником (дві зірки в петлиці) на залізниці. У червні 1941-го їх евакуювали. У результаті опинилися в місті Ртищево Саратовської області, де бабуся й залишилася жити. Після її смерті 1988-го я вже не зміг нічого дізнатися про дідуся. Я — військовий у відставці, виховав сина і знову почав збирати відомості про діда. Мені вдалося з"ясувати, що мій дід не загинув, а після війни жив у Калінінградській області. Думаю, що він був або репресований, або потрапив у полон — тому бабуся нічого не розповідала. Я і мій син віримо: нам є чим пишатися за свого діда, і просимо допомогти встановити дату його народження, походження, довоєнне життя і роботу, діяльність у часи війни й після. Може, знайдеться хоч одне його фото, може, є його сім"я, діти, онуки. Допоможіть знайти родичів у Жмеринці, може, хто вижив, хтось працював із ним, чи сусіди пам"ятають таке прізвище".

Сейчас вы читаете новость «Пошукова служба "ГПУ"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть