Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 19:21

Для самозахисту використовують газову зброю

Захищати власне життя, здоров"я та рідну оселю можна цілим арсеналом різноманітних засобів. Найефективнішим вважають зброю, що стріляє гумовими кулями.

— Нападник, що потрапить під дію такої кулі отримає серйозні гематоми або навіть перелом, — каже менеджер вінницького магазину "Сапсан" Олег Звуздецький, 32 роки. — Але мати такий засіб самозахисту можуть тільки працівники правоохоронних органів, держслужбовці, військові, журналісти. Пістолет для відстрілу гумовою кулею може коштувати від тисячі до п"яти тисяч гривень. Вартість патрона 5 гивень.

Найбільш доступним засобом самозахисту є газова зброя: балончики і пістолети.

— Газовий балончик коштує від 18 до 30 гривень, на нього не потрібен дозвіл. Він компактний, але діє тільки 6 секунд, потім закінчується сльозоточивий газ, — пояснює менеджер. — Ефективний балончик на відстані до двох метрів. При зустрічному вітрі небезпечний для власника. Газовий пістолет ефективніший. Він діє на відстані до 4,5 метра. Крім того, пістолет, хоч і газовий, виглядає загрозливіше, ніж балончик. Його вартість коливається від тисячі до 2,5 тисячі гривень. Патрон коштує 4 гривні.

Для захисту оселі купують гладкоствольну зброю: рушниці та карабіни. Вони коштують від 2 тис. грн і вище.

— На відміну від нарізної довгоствольної зброї на гладкоствольну легше отримати дозвіл, — каже Звуздецький. — Без дозволу з боку міліції можна придбати пневматичний пістолет, але калібром не більше 4,5 міліметра. Пневматичний пістолет стріляє свинцевими кулями, але є спортивною зброєю. Коштує від 700 гривень.

Захищатися можна й ножем. Асортимент ножів у вінницьких магазинах із продажу зброї різноманітний. У магазині "Сапсан" вони коштують від 50–60 грн.

— Ножів для самозахисту в продажі немає, — говорить Олег Звуздецький. — Є ножі туристичні, подарункові, вони для захисту теж годяться. Проте, якщо ви придбали ніж, бажано не "світити" ним без особливої потреби.

Сейчас вы читаете новость «Для самозахисту використовують газову зброю». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть