Ексклюзивы
пятница, 03 октября 2008 07:12

Члени журі з"їли по 17 мисок борщу

17 колективів художньої самодіяльності приїхали в неділю на Фестиваль борщу. Його організувала телеведуча 59-річна Ганна Секрет посеред власного двору в селі Правилівка Оратівського району. Кожен учасник мав свою ложку.

— Їжте-їжте, смачний борщик! А до борщу он пампушки з часником та пиріжки з горохом, — припрошувала господиня із села Животівка Марія Жук. — А потім за кашею підходьте. Бо ж борщ без каші, як парубок нежонатий.

Борщ розносили на тацях.

— Хто не лінувався, по три-чотири миски з"їв, — сміється Секрет. — Найважче довелося членам журі. Бо ж треба було скуштувати 17 борщів. Оцінювали борщ не лише за смаковими якостями, а й як його подавали.

Найсмачніший борщ готують на Оратівщині. Фольклорно-етнографічний колектив "Марічка" та господиня Марія Жук із Животівки отримали диплом переможця. Друге місце посів Іллінецький район — господиня Марія Мароненко та народні гумористки Наталя Таранюк і Світлана Бортнюк. Третє місце розділили Піщанський, Літинський та Бершадський райони. Із села Студена Піщанського району відзначили борщ Фросини Шепель. Із Гончарівки Літинського району — Оксани Моторної, із села М"ягкохід Бершадського району — Любові Полянської. Гран-прі за борщ взяли Валентина Коваль із Бохоників та гурт Вінницького районного Будинку культури "Подільські музики".

— Такої смакоти давно не куштував, — зізнався меценат свята, голова журі та директор вінницького ринку "Урожай" Володимир Іжевський.

Сейчас вы читаете новость «Члени журі з"їли по 17 мисок борщу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть