Ексклюзивы
четверг, 25 декабря 2008 16:36

Жителі Левади і Климівки 12 годин були без тепла й газу

21 грудня жителі селищ Герівка і Климівка, полтавського мікрорайону Левада, вул. Сакко та дитяча лікарня були без тепла й газу 12 год.

— Увечері в неділю поставили чайник на плиту, хотіла чаю попити, — розказує климівчанка Дар"я Марусич, 65 років. — А конфорка не загорілася. Я до котла — а він теж не працює. Через пару годин у хаті стало холодно, бо надворі було мінус два, вітер. А тоді сусід десь опівночі постукав у вікно. Каже, виключай котел, газу в трубах немає. А то як пустять газ, щоб не вибухнув.

Газопостачання не було через аварію, що сталася на залізничному переїзді між станціями Полтава-Південна та Климівка.

— Там працювала бригада будівельно-монтажного потяга N870 із Дніпропетровська, — розказує керівник прес-служби "Полтавагазу" Олександр Бородай. — Вони прокладали під переїздом кабель зв"язку і прокололи підземний газопровід. Із нашим підприємством місце прокладання кабелю не узгодили, дозволу ми не давали.

Через аварію чотири поїзди: "Полтава–Кобеляки", "Полтава–Лозова", "Харків–Кременчук", "Львів–Луганськ" — затрималися на півгодини. О 18.00 рух потягів відновили — запасною колією.

Аби ліквідувати аварію, газовикам довелося перекрити блакитне паливо о 20.30.

— Чотири години працювали наші аварійні бригади, — каже Олександр Бородай. — Замінили шматок труби. У нормальний режим роботи котельні ввійшли до третьої години ночі. Вранці газ пустили мешканцям.

Міський голова Полтави 44-річний Андрій Матковський зазначає: аварії могло б не бути, якби дніпропетровське підприємство погодило роботи з газовиками. Він порадив "Полтавагазу" подати заяву на винуватців до прокуратури, щоб відшкодувати збитки й покарати винних.

Сейчас вы читаете новость «Жителі Левади і Климівки 12 годин були без тепла й газу». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть