Ексклюзивы
понедельник, 22 октября 2012 05:30

Ігор Сірик: "Неправильне ведення економіки доводить підприємства до банкрутства"

 

Причина економічних негараздів усім зрозуміла, але боротися проти цього майже ніхто не збирається. Кандидат у народні депутати по одномандатному Лубенському виборчому округу №148 Ігор Сірик заявляє, що ці проблеми можуть вирішити, проте за підтримки українцями Комуністичної партії та комуністів-мажоритарників.

У що потрібно інвестувати задля добробуту і процвітання нашої держави?

— Інвестувати потрібно у розвиток людського капіталу та соціальну сферу. Це зараз є дуже важливим, але розглядається за залишковим принципом. Державна влада намагається гарантувати великому капіталу високі норми прибутку за рахунок вилучення фінансових ресурсів із сектору соціального захисту. Внаслідок цього зростає безробіття, зменшуються реальні зарплати, підвищуються ціни на продовольчі й інші товари першої необхідності, ліки, тарифи на житлово-комунальні та транспортні послуги, висока смертність, зростають злочинність і корупція, цілеспрямовано демонтується система пенсійного забезпечення громадян, відбуваються спроби скасувати пільги, скорочуються видатки на охорону здоров'я та освіту, підтримку інших систем життєзабезпечення.

В основі нової економічної політики мають бути закладені принципи науково-технічного прогресу, раціонального використання природних ресурсів, багатоукладності економіки, соціальної справедливості, всебічного забезпечення соціальних прав громадян.

Зараз в Україні одним із дуже важливих питань є заборгованість по зарплатах.

— Третина всіх боргів по заробітній платі, що стягуються в Україні через суди, припадає лише на два десятки підприємств. Загальні борги по зарплатах, що були встановлені судами, складають понад 330 мільйонів гривень. Серед підприємств Полтавщини, які заборгували по зарплатах найбільше, є "Полтавський тепловозоремонтний завод", борг — 422 2507 гривень, дочірнє підприємство Національної акціонерної компанії "Надра України" "Полтаванафтогазгеологія", борг — 2 821 663 гривні. І ці суми постійно ростуть. Ці підприємства на грані банкрутства. Стосовно відкритого акціонерного товариства "Полтавський тепловозоремонтний завод", то 2011 року підприємство працювало збитково і втратило 37 537 мільйонів гривень прибутку. Відтак, дохід від діяльності був на 1,7 відсотка менше у порівнянні з 2010-м. Неправильне ведення економіки доводить підприємства до банкрутства, люди працюють місяцями без копійки, а влада нічого не хоче робити, аби сприяти розвитку і процвітанню заводів, фабрик.

Мені позиція влади абсолютно не зрозуміла. Потрібно зробити так, щоб кожен громадянин України був захищений і впевнений, що отримає гроші за свою роботу.

Які шанси подолати внутрішні та зовнішні борги?

— Потрібно змінювати способи, засоби та методи ведення економіки. На 1 липня 2012 року валовий зовнішній борг України виріс на 2,2 відсотка до 129 мільярдів доларів, або 74 відсотків ВВП. Співвідношення зовнішнього і внутрішнього боргу становить 53 відсотки до 47 відсотків.

У номінальному вимірі обсягів зовнішнього боргу спостерігаються тенденції скорочення заборгованості державного сектору та банків, тоді як реальний сектор економіки продовжує достатньо активно залучати зовнішні боргові ресурси.

Ці цифри досить великі. Говоримо не про тисячі чи мільйони, а про мільярди. Ми абсолютно підвладні тим, у кого беремо в борг. Звідси і пенсійна реформа і ряд інших реформ. Ще трохи —і ми втратимо все. У тому числі й так звану незалежність, якої по суті і не мали, бо загроза національній безпеці пасивно нависла над Україною.

Є перспектива повернути країну народу?

— Звісно, це реально. Програма, з якою Комуністична партія України іде на вибори до Верховної Ради — доказ цьому. Потрібно кожному зрозуміти, що 28 жовтня 2012 року — це не просто вибори нового парламенту, а шанс змінити політику щодо ведення економіки. Справа в тому, що підприємства базових галузей економіки України треба повернути на службу народові. Держава без власності — це держава без фундаменту.

Закон про ринок землі — це останній крок до початку торгівлі землею. В Конституції України статті 13 чітко написано, що земля є об'єктом права власності українського народу. Всього народу, а не якоїсь його частини. Ось чому сьогодні сучасна буржуазія прагне перетворити землю в предмет купівлі-продажу, чинна влада сприяє цьому і підштовхує парламент до прийняття потрібного їй рішення. Українські селяни залишаться без землі, як трудящі України під час приватизації були позбавлені власності на заводи та фабрики. Позиція комуністів чітка — всі проекти законів про ринок землі були відхилені.

Прошу людей відповідально ознайомитися з програмою КПУ, ми розробили чітку, розгорнуту систему заходів на подолання вищезазначених проблем. Звертаюся до всіх — підтримайте Комуністичну партію України на виборах 28 жовтня 2012 року. Прошу підтримати мене — Ігоря Володимировича Сірика в 148-му виборчому окрузі.

Сейчас вы читаете новость «Ігор Сірик: "Неправильне ведення економіки доводить підприємства до банкрутства"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть