Ексклюзивы
четверг, 20 января 2011 13:11

Сім випадків, коли звільнили з роботи за жарт

1. 10 січня у Швеції звільнили трьох працівників автомобільного заводу Volvo. У  соціальній мережі Facebook один із них написав: "ще один робочий день у цій дурці". Двоє колег прокоментували його статус, на думку керівників компанії, "у критичній щодо Volvo формі". Правозахисники називають звільнення незаконним. У корпоративних угодах немає положень, що регулюють поведінку працівників в інтернеті.

2. 68-річний Джон Тумі 20 років працював Санта-Клаусом у торговому центрі Сан-Франциско,США. Дітей та дорослих, які хотіли з ним поспілкуватися, садовив на коліна й питав, чи добре вони поводилися протягом року. Коли чув ствердну відповідь, хитав головою й казав: "Який жах. Це дуже погано". Додавав: "Я знаю, де живуть неслухняні хлопчики й дівчатка". Торік 17 грудня на Санту поскаржилося літнє подружжя. Тумі звільнили.

3. Торік у листопаді міністр юстиції Японії Мінору Янаґіда розповів виборцям у префектурі Хіросіми, що достатньо знати дві фрази, аби доповідати в парламенті: "Я не коментуватиму окремі випадки" і "Я дію відповідно до права і фактів". За цей жарт прем'єр-міністр Наото Кан висловив міністрові догану. Наступного тижня той оголосив про відставку.

4. У березні 2010-го 25-річний охоронець британського аеропорту Heathrow Джо Лейкер сфотографував оголеною свою колегу 29-річну Джо Марґетсон. Вона випадково опинилася в зоні дії рентгенівського сканера, на якому тіло пасажира видно без одягу. У такий спосіб перевіряють, чи нема у пасажирів при собі зброї чи вибухівки. Побачивши знімок, Джон сказав: "Як я люблю ці величезні цицьки!" Лейкера звільнили за образливу поведінку сексуального характеру на робочому місці.

5. 2009-го, під час епідемії свинячого грипу чеський журналіст телекомпанії Nova Іржі Длабаж розмістив у своєму блозі відеоролик. У ньому питає п'ятьох своїх колег, над чим ті останнім часом працюють. У відповідь журналісти рохкають. Іржі відповідає їм так само. Директор телеканалу звільнив жартівника. Мовляв, той порушив журналістську етику та знімав відео в робочий час.

6. Британка Емма Кларк працювала в лондонському метрополітені з 1999 року. Стала відомою завдяки своїм жартівливим оголошенням. Наприклад, зверталася до пасажирів: "Пане в червоній сорочці, не вдавайте, ніби читаєте газету. Усім видно, як ви витріщаєтеся на жіночі груди". Або: "Пані, усміхніться пасажирові, який стоїть поруч. Він не займався сексом кілька місяців". У листопаді 2007-го Емма написала на власному сайті, що підземкою не користується, бо вважає її "моторошним місцем". За це втратила роботу.

7. У квітні 2007-го викладач географії в американському коледжі штату Міссурі, зайшовши в клас, пожартував, що він - смертник. Студентам жарт не видався дотепним, бо того ж місяця в університеті штату Вірджинія 24-річний громадянин Китаю влаштував стрілянину. Загинули 30 людей. На викладача поскаржилися керівництву. Наступного тижня його звільнили.

Сейчас вы читаете новость «Сім випадків, коли звільнили з роботи за жарт». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть