Ексклюзивы
четверг, 04 декабря 2008 19:31

У продавця квартири треба вимагати довідки про борги

Я проживаю в центрі Львова на площі Ринок, 45. Від початку опалювального сезону в будинку лише три дні вмикали опалення. Температура в моїй квартирі до десяти градусів — при тому, що в хаті пластикові вікна. Мене цікавить, доки це буде тривати?

І друге, що мене цікавить. Я купив свою квартиру 2005 року. Тепер до мене почали приходити виклики до суду відносно того, що за квартирою числяться борги із 2001 року. Але ж це борги попередніх власників квартири. Коли я купував хату, вони мені принесли довідку із ЖЕКу, що все оплачено. І я повірив людям. Що мені робити, платити борг чи судитися?


Павло Панасюк, 26 років.

Відповідає Ігор Савка, директор ЖКГ "Старий Львів":

— Котельня цього будинку на площі Ринок розміщена в підвалі. Стався витік води, і кілька днів наші працівники відкачували її. Вода витекла через те, що недостатній тиск. Наші працівники ходять по квартирах, розвоздушують мережу. Але не всіх жителів вдається застати вдома. Усе налагоджується. За останні вихідні скарг не було. Опалення не інтенсивне, бо надворі тепло.


Відповідає Сергій Багаєв, 43 роки, ріелтор агенції нерухомості "Аліса":

— При купівлі квартири треба вимагати у власників довідки з оригінальними печатками і підписами. Якщо є борг — у довідці мають бути конкретно зазначені його суми станом на конкретне число. Якщо ж боргу немає — це також має бути вказано.

Довідку стосовно оплати за теплопостачання видають у ЖЕКу або в Теплоенерго за той період, коли ще оплата здійснювалася не через ЖЕКи. За воду — у Водоканалі, за квартплату — у ЖЕКу. За світло — бажано брати в районних РЕМах, за газ — у Львівгазі.

Треба вимагати довідки за максимально великий період.

Можливий так званий взаємозалік заборгованості. Якщо вам дуже хочеться цієї квартири, а власник не бажає ходити оплачувати борги, враховуйте суму боргу у вартість квартири.

Сейчас вы читаете новость «У продавця квартири треба вимагати довідки про борги». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть