Ексклюзивы
четверг, 13 ноября 2008 18:59

Стадіон до "Євро" будуватимуть півтора року

Стадіон до "Євро" будуватимуть півтора року

65 одиниць техніки привезли на околицю Львова у вівторок із Маріуполя Донецької області. За кілька тижнів на перехресті вул. Стрийська-Кільцева почнуть споруджувати стадіон, на якому 2012 року проходитиме чемпіонат Європи з футболу. Роботи виконуватиме маріупольська компанія "Азовінтекс".

— Привезли два американські трактори для роботи із самоходами, три корейські екскаватори "деу", японський бульдозер, — розповідає директор із транспорту "Азовінтексу" Валерій Аленін, 52 роки. — Везли техніку трьома колонами чотири доби. Зараз в Одеському порту розвантажується ще 81 контейнер з французькими баштовими кранами.

Техніку залишили на стоянці мотелю "Катерина", що за півкілометра від майбутнього стадіону. У цьому ж мотелі зупинилися понад 100 будівельників, які приїхали з Маріуполя.

— Готові працювати цілодобово, у дві-три зміни, — запевняє директор львівської філії "Азовінтексу" Юрій Семенов, 46 років. — У нас кваліфіковані робітники, усі з Маріуполя. При потребі залучатимемо місцевих. Коли роботи вестимуть у повному об"ємі, тут перебуватиме до 850 будівельників. Для них зведемо спеціальне містечко, облаштуємо харчування. Здати стадіон повинні в кінці липня 2010 року.

Нині на Стрийській-Кільцевій пустир. Працівники компанії в касках і бордових комбінезонах розвантажують екскаватор. За 100 м ще кілька чоловіків розрубують старі дерев"яні вікна.

— Робимо кілки, щоб розмітити територію, — пояснює російською Олександр Логунок, 29 років.

— Не заважайте людям працювати, — підходить чоловік у синьому комбінезоні. Називається начальником ділянки Єгором Вікторовичем. — Зараз у нас підготовчий період — облаштовуємо територію, розвантажуємо техніку, створюємо побутове містечко. Якщо надійде вказівка починати роботи, візьмемося за вертикальне планування ґрунту. Копатимемо котлован — до трьох метрів углиб. Найскладніше буде працювати взимку.

Проект розробляла австрійська компанія "Альпіна".

— Будувати стадіон хотіло багато фірм, — каже мер Львова Андрій Садовий, 40 років. — Разом із керівниками області визначили трьох претендентів — німецьку компанію "Хохтіф" спільно з київським бюро Серьогіна, турецьку "Єдітепе" та "Азовінтекс". Після робочої наради у Міністерстві будівництва і регіональної політики прийшли до думки, що оперативно розпочати роботи зможуть тільки маріупольці. Загальна вартість робіт — 609 мільйонів 581 тисяча 588 гривень. Роботи вестимуть за бюджетні кошти. Проте ми не відкидаємо можливості появи інвестора.

Сейчас вы читаете новость «Стадіон до "Євро" будуватимуть півтора року». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть