Ексклюзивы
четверг, 13 ноября 2008 18:51

Картопляний сік допомагає при гастриті

43-річна львів"янка Марія Кулич вилікувала гастрит картопляним соком.

— Багато років восени гастрит нагадував про себе, — розповідає жінка. — Під час нападів я не могла узагалі нічого їсти. Мені було погано навіть від фруктів. Варила лише пюре та геркулесову кашу.

Жінка розповідає, що після лікування наставало полегшення, але через деякий час недуга знову нагадувала про себе. Марія Олександрівна почула від знайомої, що та позбулася гастриту, п"ючи сирі соки.

— Протягом двох тижнів зранку на голодний шлунок пила свіжевичавлений картопляний сік по 100–150 мілілітрів, — продовжує Марія Кулич. — Відверто кажучи, сік з картоплі не смачний, але результат вражаючий. Я себе добре почуваю. Кажуть, що й виглядати стала краще.

— Завдяки високому вмісту крохмалю картопляний сік діє у першу чергу як репарант, тобто загоює подразнену слизову оболонку шлунку й кишечнику, до того ж він має здатність знижувати кислотність, — зауважує Мар"яна Каліка, 34 роки, лікар-гастроентеролог Львівського обласного діагностичного центру. — Картопляний сік варто приймати три рази на день по півсклянки протягом двох тижнів при гастриті. Якщо ж є виразка, то довше, три-чотири тижні. І, звісно, дотримуватися дієти, їсти маленькими порціями по 5–6 разів на день, відмовившись від смаженого, гострого та копченого.

Сейчас вы читаете новость «Картопляний сік допомагає при гастриті». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть