понедельник, 16 сентября 2013 05:00

Христині з Бродів безкоштовно вирівняли хребет в Іспанії

 

16-річну Христину з Бродів на Львівщині минулого тижня прооперували в іспанській Барселоні. Мала нервово-паралітичний сколіоз. Хребет викривився на 90 градусів і стиснув внутрішні органи. М'язи не працювали, заледве могла ходити, погано дихала. У Барселоні їй вирівняли хребет і встановили титанові імплантати. На лікування направив київський Міжнародний центр нейрохірургії.

— Переговорити тривали понад рік, — розповідає Ігор Курілець, директор Центру. — Цю дівчинку не раз консультували за кордоном у різних країнах. Усі спроби зробити операцію в Україні були марні. Потрібні ліки, яких у нас немає, спеціальний наркоз. Ми багато років співпрацюємо з барселонською дитячою лікарнею. Тамтешній професор Норберто Вентура бував у Києві. Це наш учитель. Місцевий християнський фонд оплатив операцію Христини.

Ігор Курілець говорить, що часто фінансове питання заважає прооперувати хвору дитину вчасно. Виправляти сколіоз найкраще в 15-16 років, доки хребет іще гнучкий. До 30 років костеніє, і людина залишається горбатою.

— Питання вартості стоїть гостро. Але хай люди не сидять, а щось роблять. Минулого місяця в нашому центрі зробили дві операції сиротам зі Львівщини й Івано-Франківщини. Їх фінансувала Франція. Ми спілкуємося з деякими фондами за кордоном. Із французьким співпрацюємо 11-й рік. Це десятки прооперованих українських дітей — соціально незахищених, сиріт чи напівсиріт. Або чиї батьки інваліди або хворі.

Нейрохірург каже, що в Україні благодійники можуть дати гроші на дорогу операцію.

— Перше, що мають зробити хворі, — пройти консультацію. Далі ми запускаємо механізм соціальної допомоги. Звертаємось, як то кажуть, в усі можливі та неможливі державні інстанції. Чи то до губернатора, чи до депутатів. Не один десяток дітей прооперували коштом державного бюджету. Якщо люди приходять, рано чи пізно ми допомогу надаємо. Для мене велика честь допомагати малим пацієнтам. Роблю це понад 20 років.

Інший аспект справи — часто через безвихідь у погано оснащених українських клініках беруться за надскладні операції. Але ж Європа поряд. І допомога в таких випадках реальна. Нам завжди допомагають, треба тільки не забувати стукати у двері.

Таїса ОЛІЙНИК

 

Запис на консультацію: Центральна клініка: Київ, вул. Липська, 11, станція метро Хрещатик, тел.: 0(44) 592 68 78, 0(44) 592 90 79.

Західноукраїнська філія: Львівська обл., м. Стрий, вул. О. Басараб, 15. Стрийська центральна районна лікарня (сьомий поверх), тел. 0(67) 891 00 00.

Сейчас вы читаете новость «Христині з Бродів безкоштовно вирівняли хребет в Іспанії». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть