Ексклюзивы
четверг, 09 сентября 2010 12:46

Яковенко створив керовану команду

Успіх української молодіжної збірної - вихід до плей-офф чемпіонату Європи - цілком закономірний. Головний козир команди - керованість. Тренеру Павлові Яковенку вдалося створити колектив, який цілковито йому підпорядковується. Наприкінці минулого року ми дуже органічно, від оборони, зіграли на виїзді з бельгійцями. Доводилося стримувати атаки суперника на чолі з Ромеро Лукаку, якого називають "новим Дроґба". А тиждень тому проти Франції українці постійно діяли першим номером.

Підтримую Яковенка у схемі гри з одним форвардом. Який сенс, наприклад, що в "Дніпрі" діють двоє однопланових нападників - Гладкий та Селезньов, і втрачається креативний гравець? П'ятірка півзахисників молодіжки достатньо рухлива, щоб постійно змінювати напрямок атаки й шукати вільні зони, використовувати забігання та звільняти фланги для крайніх захисників - як це було з Богданом Бутком у матчі з французами. За таких умов не потрібен навіть форвард-таран. Зозулі, який класно провів матч, достатньо було просто працювати по всьому фронту атаки.

За п'ятірки рухливих півзахисників не потрібен форвард-таран

Головний мінус збірної - психологія. 2:0 із французами перетворювати на 2:2 - неприпустимо. Ракицький почав "хуліганити", віддавати невиправдані передачі поперек поля та назад. Частково виправдати наших може тільки те, що наприкінці матчу вони повністю контролювали гру.

Яковенко зібрав усіх найсильніших. Резерв - хіба що травмований центральний захисник Артем Путівцев та форвард Артем Кравець.

Коноплянку, Ярмоленка, Ракицького та Гармаша цілком можна пробувати в національній команді. Тимощука спроможний замінити Степаненко.

Сейчас вы читаете новость «Яковенко створив керовану команду». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть