Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2010 12:46

Яковенко створив керовану команду

Успіх української молодіжної збірної - вихід до плей-офф чемпіонату Європи - цілком закономірний. Головний козир команди - керованість. Тренеру Павлові Яковенку вдалося створити колектив, який цілковито йому підпорядковується. Наприкінці минулого року ми дуже органічно, від оборони, зіграли на виїзді з бельгійцями. Доводилося стримувати атаки суперника на чолі з Ромеро Лукаку, якого називають "новим Дроґба". А тиждень тому проти Франції українці постійно діяли першим номером.

Підтримую Яковенка у схемі гри з одним форвардом. Який сенс, наприклад, що в "Дніпрі" діють двоє однопланових нападників - Гладкий та Селезньов, і втрачається креативний гравець? П'ятірка півзахисників молодіжки достатньо рухлива, щоб постійно змінювати напрямок атаки й шукати вільні зони, використовувати забігання та звільняти фланги для крайніх захисників - як це було з Богданом Бутком у матчі з французами. За таких умов не потрібен навіть форвард-таран. Зозулі, який класно провів матч, достатньо було просто працювати по всьому фронту атаки.

За п'ятірки рухливих півзахисників не потрібен форвард-таран

Головний мінус збірної - психологія. 2:0 із французами перетворювати на 2:2 - неприпустимо. Ракицький почав "хуліганити", віддавати невиправдані передачі поперек поля та назад. Частково виправдати наших може тільки те, що наприкінці матчу вони повністю контролювали гру.

Яковенко зібрав усіх найсильніших. Резерв - хіба що травмований центральний захисник Артем Путівцев та форвард Артем Кравець.

Коноплянку, Ярмоленка, Ракицького та Гармаша цілком можна пробувати в національній команді. Тимощука спроможний замінити Степаненко.

Зараз ви читаєте новину «Яковенко створив керовану команду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути