пʼятниця, 09 липня 2021 16:00

#KyivNotKiev: півострів в Антарктиді отримав правильну транслітерацію

#KyivNotKiev: півострів в Антарктиді отримав правильну транслітерацію
В усіх публікаціях можна абсолютно правомірно вживати назву Kyiv Peninsula. Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Півострів Київ у Антарктиді отримав єдину коректну транслітерацію англійською мовою. Тепер він офіційно названий Kyiv Peninsula.

У каталозі географічних назв Антарктики нарешті відмовилися від російськомовної транслітерації, повідомляє Національний антарктичний науковий центр. Зміни внесли після майже річних переговорів НАНЦ із Науковим комітетом з антарктичних досліджень.

"Відтепер у всіх публікаціях можна абсолютно правомірно вживати назву Kyiv Peninsula. Зокрема, використовувати її для географічної прив'язки в польових роботах, під час підготовки публікацій, видавництві картографічних матеріалів тощо. З огляду на слабке поширення старої назви Kіеv Peninsula, українські вчені мають усі шанси зробити Kyiv Peninsula домінуючою назвою", - йдеться в повідомленні.

Півострів розташований навпроти архіпелагу Аргентинських островів. До нього належить острів Галіндез, де розташована українська станція "Академік Вернадський".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2 спровокував скандал у мережі

З ініціативою української транслітерації Києва виступило МЗС України в жовтні 2018 року. Відомство запустило масштабну кампанію із закликом писати назву української столиці в єдиному правильному варіанті. Це підтримали багато аеропортів різних країн та західні ЗМІ. Так, у головному аеропорту Об'єднаних Арабських Еміратів перейшли на коректну транслітерацію української столиці, змінивши Kiev на Kyiv.

Зараз ви читаєте новину «#KyivNotKiev: півострів в Антарктиді отримав правильну транслітерацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути