Ексклюзиви
середа, 18 липня 2012 06:30

У Криму зняли з ефіру репортаж про мову

У Сімферополі з радіоефіру Державної телерадіокомпанії "Крим" зняли репортаж про заборонену акцію на захист української мови. Замість неї жителі півострова 30 хв. слухали новини сільгосппідприємств.

— Авторська програма "Два кольори" мала вийти у п'ятницю о восьмій вечора. У цей день мені повідомили, що вона не вийде, — розказує ведуча 63-річна Алла Петрова. — Мої начальники назвали такі причини: я дала сценарний план звукорежисеру для монтажу, але не дала його на підпис. Згодом були претензії звукорежисера, що там поганий звук. Але це ж мітинг, там вулиця, мегафони, усі розмовляли. А потім керівництво сказало, що я у своїй програмі вирішила зняти Могильова (Анатолій Могильов, екс-міністр внутрішніх справ, голова Ради міністрів Криму. — "ГПУ"). Я пояснила, що такого не було. А вони кажуть: "Виступаючі його згадують. Програма агресивна й нетолерантна".

Алла Петрова написала заяву про звільнення. До цього вона вела п'ять програм на радіо — всі українською мовою— зокрема, три дитячі. Працювала на півставки.

— Я вважаю, що це цензура, нехай і прихована. Не можу бути під таким контролем. Працюю 20 років. Мої програми люди слухають і знають мене такою.

У передачі, що не вийшла, був репортаж про акцію в Сімферополі 7 липня. Учасники закликали спікера Верховної Ради Володимира Литвина не підписувати мовного закону, а президента Віктора Януковича — ветувати його. Звернення передали до постійного представництва президента в Криму.

— Такі проблеми тут були на початку 1990-х, коли Юрій Мєшков (Мєшков відстоював зближення з Росією. — "ГПУ") мав стати президентом Криму. Це були найтяжчі часи, — каже Алла Володимирівна.

Зараз ви читаєте новину «У Криму зняли з ефіру репортаж про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути