Ексклюзиви
четвер, 03 вересня 2020 06:06

"Україна починається там, де живе і працює людина"
3

Президент Володимир Зеленський: ”Наша країна буде успішна, коли успішним стане кожен регіон. Можемо зробити це тільки разом”
Фото: PRESIDENT.GOV.UA
Голова партії ”Слуга Народу” Олександр ­Корнієнко на з’їзді політичної сили заявив, що українці гідні отримати владу, близьку до людей, яка турбуватиметься про комфорт і зручність їхнього життя

Минулого року партія "Слуга Народу" увірвалася в українське політичне життя. На позачергових парламентських виборах її підтримали 43,16% виборців. Це була перша в історії тотальна перемога мажоритарників — представників однієї політсили. І, як результат, більшість у парламенті. Тепер партія має намір повторити успіх на місцевих виборах 25 жовтня.

У понеділок партія "Слуга Народу" провела VІІ позачерговий з'їзд. В умовах коронавіруса зібралися на відкритому просторі — на даху партійного офісу в Києві. Оголосили, що партія братиме участь у виборах, щоб продовжити перезавантаження влади вже на регіональному рівні.

Зміна влади 2019 року ви­явилася результативною. І мова не лише про швидкий режим ухвалення важливих для країни рішень, а й про їхню якість.

"Слуги" зняли депутатську недоторканність, повернули відповідальність за незаконне збагачення, зробили прозорими й вільними від корупційних схем ринки землі, спирту, бурштину, домоглися закриття можливості для безкарного й безкоштовного вивозу грошей із країни до офшорів, нагадав під час з'їзду голова партії Олександр Корнієнко.

Окрема тема — ініційований Володимиром Зеленським національний проєкт "Велике будівництво". Це справді небачене за обсягами зведення доріг і соціальної інфраструктури по всій країні. Кожен охочий може зайти і подивитись онлайн-карту, що і де будують.

— Ми завершили реформу децентралізації. Надали громадам міст і сіл повноваження й кошти для вирішення проблем місцевого розвитку. За допомогою дипломатичних зусиль президента Володимира Зеленського та всієї дипломатичної команди добилися повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі — 36-й день без бойових втрат, повернення на Батьківщину частини українських полонених, — голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко розповів і про інші досягнення партії.

Перемог багато, але всіх їх чи не щодня, на жаль, намагаються знівелювати старі політики, корумповані чиновники, олігархи та місцеві клани. Бо добре розуміють рівень підтримки народу й намагаються зубами вчепитися за старі схеми та державні зар­плати. І під час місцевих виборів вони лише активізувалися.

— Вони хочуть прийти до влади, щоб повернути награбоване раніше, — переконаний Олександр Корнієнко. Проте, за його словами, партія "Слуга Народу" налаштована серйозно.

Із чим "Слуга Народу" йде на вибори? У партії переконані, що місцеві вибори-2020 — це реальний шанс побудувати нову Україну, її фундамент із нуля. Тому що всі попередні 29 років країну лише перебудовували, латали, але з того нічого доброго не виходило. І якраз місцеве самоврядування, спроможні громади, регіональний розвиток — це основа будь-якої держави. Україна починається там, де живе й працює людина.

Партія взялася за кожен регіон. Як зазначив президент Володимир Зеленський, який узяв участь у партійному з'їзді, збудувати сильну та успішну Україну ми зможемо тільки разом.

— Попереду місцеві вибори — важливі, складні та визначальні. Ми точно знаємо, що наша країна буде успішна, коли успішним буде кожен регіон. У центрі цієї історії — людина, саме ти — киянин, одесит, закарпатець чи луганчанин. Саме тобі вести край до процвітання. Бо Україна — це наш спільний дім. Ми хочемо й прагнемо, щоб були мир і процвітання. Можемо зробити це тільки разом, — сказав глава держави.

Українці гідні отримати владу, близьку до людей, яка турбуватиметься про комфорт і зручність їхнього життя, каже Олександр Корнієнко:

— Місцеву владу, на яку можна буде впливати і яку можна буде контролювати не раз на п'ять років, а щодня, щохвилини. Владу, підзвітну і підконтрольну не олігархам, не місцевим кланам, а територіальній громаді, інтересам усіх її мешканців. Ми створили для цього всі законодавчі умови. Тепер настав час втілити реформи у життя. Тому наша партія йде на місцеві вибори, — наголосив він під час з'їзду. Делегати підтримали це рішення одностайно.

У "Слузі Народу" йдуть на вибори з кількома цілями. Насамперед — побороти корупцію і безглуз­де витрачання коштів місцевих громад. Щоб запровадити в містах і селах народовладдя через місцеві референдуми, контроль місцевих бюджетів із боку громади, можливість відкликання депутатів місцевих рад за народною ініціативою.

Успіх України залежить від успіху кожного регіону. Тож кожна область отримає чітку стратегію розвитку. Їх партія розробляла разом із громадськістю.

Нещодавно розпочався регіональний тур, де президент і команда "Слуги Народу" розповідає, які галузі економіки розвиватиме, як створюватиме робочі місця, оновлюватиме міське середовище, захищатиме довкілля, покращуватиме якість медицини, освіти та інфраструктури. Все те, що може зробити життя людей у громаді комфортним і забезпеченим.

Окрема тема — перспективи для молоді: щоб вони могли знайти цікаву й гідну роботу там, де мешкають. Могли жити в комфортних умовах, отримати можливість впливати на місцеву й національну політику, делегувавши своїх представників до влади.

— Ми йдемо на вибори, щоб довести: Україна різна, але водночас — єдина. Наша сила — в розмаїтті, неповторності й унікальності кожного з регіонів, які більше не ділитимуть на "хороші" чи "погані", "свої" чи "чужі".

Закликаємо кожного українця прийти на виборчі дільниці 25 жовтня, щоб перезавантажити місцеву владу, зробити її нарешті своєю. Щоб уже наступного дня ми могли сказати кожному українцю: це — твоя влада. Ти обираєш, ти впливаєш, ти контролюєш. Україна — це ти, — наголосив Олександр Корнієнко.

Аби змінити країну, потрібні фахові люди. На з'їзді партія презентувала свою команду лідерів. Це кандидати на посади мерів обласних центрів і деяких інших міст. Чи не вперше в історії України, серед цих прізвищ — жодного чинного мера.

Серед кандидатів багато жінок. Адже в партії переконані: жінок-мерів в Україні має стати більше. Серед них — кандидат на посаду мера столиці Ірина Верещук.

— Ми прийдемо до влади й відповідатимемо за все, що відбувається у наших містах, візьмемо на себе відповідальність. Ми знаємо, що зможемо. Ми віримо, що ми робимо. Ми кращі, ми інші, ми і є та зміна, на яку чекають і сподіваються, якій вірять. Ми не обіцяємо дива. Ми обіцяємо тиху щоденну копітку працю, — наголосила вона.

Окрім президента, підтримати кандидатів і партію на з'їзд прийшли прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Спікер парламенту побажав усім сил, наснаги і головне — совісті у тих обіцянках, які політична сила дає і які повинна виконати. А глава уряду побажав усім кандидатам перемоги, адже від цього виграють люди.

Зараз ви читаєте новину «"Україна починається там, де живе і працює людина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути