середа, 08 липня 2009 07:27

Ксенія Ткач затримала крадія

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Наприкінці травня 48-річна Ксенія Ткач із Чернівців затримала Максима Ілашова, 20 років. Він украв куртку, гаманця та два мобільних телефони в її 17-річного сина Андрія.

— Син іще молодий, у людях не розбирається. Повертався з інституту, зайшов у комп"ютерний клуб, там із тим Максимом і познайомилися, — розповідає Ксенія. Вона  працює в салоні краси косметологом. На зріст — не більше 1,5 м. — Той попросив у Андрія телефон. Казав, що поставить свою карточку й зателефонує. Син дозволив.

Жінка відмовляється фотографуватися, каже, що "не хоче слави". Вона розлучена, 15 років прожила в шлюбі. Чоловік був слідчим управління з боротьби з економічними злочинами. Працювала медсестрою. Виховала двох синів.

За тиждень хлопці знову зустрілися в тому ж клубі. Вийшли разом, у крамниці купили пива, пішли до парку.

— Там ні одна жива душа не ходить, — веде далі Ксенія. — До туалету було далеко, Андрій пішов у кущі. Максимові залишив куртку, в кишенях лежали гроші, два телефони з навушниками, гарнітура. Коли повернувся, на місці не було ні друга, ні речей. Син завжди був обережний, а тут пішов за тим Максом, як теля за коровою. Каже, наче під гіпнозом був.

Андрій побіг до найближчого магазину, викликав міліціонерів. Ті приїхали за 20 хв.

Підійшла до нього і вчепилася пальцями в кадик

— Півдня в міліцейській машині возили його по своїх питаннях. Якби одразу взялися шукати, то затримали б крадія. О шостій вечора у відділку виявили, що Андрій — неповнолітній. Передзвонили мені. Я кинула роботу — й у міліцію. Сказали, що виділять патруль, та де там! Я сама почала обходити комп"ютерні зали, салони гральних автоматів, готелі.

Ілашова не було в Чернівцях півтора місяця. Наприкінці травня Ксенія залишилася з клієнткою в салоні після восьмої вечора.

— Раптом убігає син захеканий: "Мамо, він сидить за столиком у кафе!". Я телефоную в міліцію, мені відповідають: там є патруль, але не можуть пост залишити. Я попросила "демократизатора" (гумовий кийок. — "ГПУ"). Не дали. Андрій сховався в гастрономі. Я підійшла до Максима. Дивлюся: сидить із собакою та двома дівчатами. Мені стало некомфортно. Із людиною я готова до сутички, а з собакою мені не до снаги. Максим пішов до виходу, я — за ним. Запанікувала: якщо дійде до Турецького мосту, то втече.

Біля мосту до Ілашова підійшли правоохоронці. Він кинувся тікати. На його шляху з"явилася Ксенія Ткач, ударила ногою в грудну клітку. Злодія заарештували.

У 22 роки Ксенія вперше допомогла правоохоронцям затримати хулігана.

— Ми з чоловіком тоді жили в Білгород-Дністровську, — згадує. — Він ішов на патрулювання, а мені стало скучно. Зібралася з ним. По рації оголосили, що біля Будинку культури бійка. Усі патрульні оточили хулігана, але боялися підійти, бо він мав чорний пояс із карате. Чекали на оперативників близько години. Я занудьгувала. Потім зрозуміла, що від мене він загрози чекає найменше. Підійшла до нього і вчепилася пальцями в кадик. Придушила, він знепритомнів. Мій чоловік мало не втратив мову. Я такого прийому навчилася в лікарні. У пацієнтів нерідко траплявся післяопераційний психоз, доводилося їх із підвіконника знімати.

Зараз ви читаєте новину «Ксенія Ткач затримала крадія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути