пʼятниця, 24 травня 2024 00:35

У Львові пройшов форум російської опозиції: виступав Подоляк, місцева влада відхрещується

У Львові пройшов форум російської опозиції: виступав Подоляк, місцева влада відхрещується
У Львові пройшов Форум російської опозиції. Фото: Zaxid

У Львові 22-23 травня таємно провели другий "Форум російської опозиції", який зібрав понад 40 діячів. На заході виступив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Були присутні представники всіх трьох російських добровольчих батальйонів та депутат від "Слуги народу" Олег Дунда. Однак про проведення самого форуму не знала місцева влада, розповідає "Еспресо.Захід".

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що направив запит у "відповідні органи".

"Пишуть, що у Львові сьогодні працює форум якоїсь російської опозиції. Учасники нібито Ходорковський, Каспаров, Фейгін, Шендерович та інші прізвища, мені не дуже відомі. Хто знає, це якийсь жарт? Запит у відповідні органи вже відправив" - написав Садовий.

Наразі в місцевій СБУ чи у Львівській ОВА ніяк не коментували про цей форум.

Найперше про цей форум написав колишній депутат держдуми РФ, а тепер російський опозиціонер Ілля Пономарьов.

"На Форумі вирішили створити постійну організаційну структуру для підтримки сильного опору. Його створення буде завершено на наступному форумі, а оголошено п'ять комітетів майбутньої асоціації", - написав Пономарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швейцарія запросила Папу Римського на глобальний Саміт миру щодо України

У прийнятій за підсумками заходу резолюції йдеться, серед іншого, що напередодні наміченої на середину червня у Швейцарії міжнародної конференції щодо України учасники "Львівського форуму висловлюють підтримку мирним ініціативам українського президента Володимира Зеленського", пише "Радіо Свобода".

Депутат ВР Олег Дунда написав, що форум російської опозиції може бути "лише у форматі форуму російського опору, збройного опору, все інше - на сміттєзвалище".

"Але збройний опір - це не лише боротьба з автоматом в руках у складі РДК, ЛСР та партизанських загонах. І в черговий раз повторю - всі представники російського опору і поневолених народів, у тому числі і російського, мають об'єднатись і боротись за себе. Допомагаючи собі, вони допоможуть і нам скоріше перемогти, знищити імперію та зберегти життя наших захисників", - висловився Дунда.

Глобальний саміт щодо миру в Україні має відбутись у Швейцарії 16-17 червня. У цій конференції мають взяти участь до сотні країн. Росії там не буде, натомість має бути російська опозиція.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що це фактично перший реальний шанс розпочати відновлення справедливого миру.

Зараз ви читаєте новину «У Львові пройшов форум російської опозиції: виступав Подоляк, місцева влада відхрещується». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути